Formstarke Jocke Andersson kvaletta i RM i Sundsvall

0
756

För ett par veckor sedan vann han en tävling i Tyskland. Nu blev Jocke Andersson från Borlänge kvaletta i den viktiga sista deltävlingen i SDC RM på Sundsvall Raceway.

I en intervju för inte alls länge sedan sa borlängesonen att han var lite mätt på tävlandet. Många tävlingar på kort tid och framgången i Tyskland gjorde att suget efter säsongsavslutningen inte infunnit sig riktigt. Dock verkar det som om Jocke letat i någon förvaring och hittat motivationen, för i kvalet nu ikväll slog han till med en 91 poängsrunda och är därmed kvaletta i RM inför morgondagens eliminering.

På andra plats återfinner vi Albert Häggbom, SHRA Luleå, som fortsätter sin starka säsong i RM. Tredjeplatsen intogs av Herman Jansson, Örnsköldsvik, som ledde efter första kvalomgången. Dessa båda fick 89 poäng. Tyvärr slutade Hermans andra kvalrepa i muren, så det råder med all säkerhet en febril aktivitet i depån ikväll, för att återställa bilen till körbart skick inför morgondagen.

Anmärkningsvärt och tråkigt för spänningen i seriens avgörande var att tvåan Patrik Freij återfinns på 33:e plats med en 59 poängsrunda och en nolla, och alltså inte får köra i morgon. Han kan därmed inte ta in de 22 poäng han ligger efter Jonas Knutsson i toppen, och kommer med all säkerhet att bli nedpetad i tabellen.

Det var väldigt många av RM-förarna som körde in i muren. Mattias Nygård gjorde ett rejält försök att flytta muren under uppvärmningen, vilket resulterade i en helt trasig framvagn. Eric Kryckan Carlsson gjorde också ett liknande försök. Glädjande nog var båda förarna tillbaka och kunde genomföra sina kvalåk. Nygård lyckades knipa en 22:a plats, medan Carlsson tyvärr hamnade utanför top 32 med två ofullständiga kvalrepor.

Imorgon kl 11.00 börjar elimineringen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman, Christer Hägglund – DriftZone.se