Fredrik Persson bygger nytt inför RM–säsongen!

0
1117

Efter fyra år med Camaron satsar 26–årige Fredrik Persson på att bygga nytt inför RM–säsongen 2018. Valet föll på en BMW E46 och Persson längtar till premiären på Mantorp.

– Vi är supertaggade! Vintern har varit intensiv med nybygge och allt vad det innebär. Och nu börjar vi äntligen få någonting som liknar en bil.

Du bygger nytt, berätta lite om vad du bygger?

– Ja precis! Jag och min bror gick ihop och bygger en ny bil till säsongen, tanken var först en e92 men det blev en e46a. Vi har plockat motor samt låda från den vita Camaron, en LQ4 med en stor Borgwarner turbo. Wisefab fram och bakvagn Ordentliga bromsar och lite annat smått och gott.

Vad har det varit mest jobb med?

– När det inte finns något färdigt så får man hitta på lite egna lösningar, tex den bakmonterade kylaren, där var det en del “mulle meck” men nu tror vi att vi hittat något som funkar.

Hinner du klart med allt innan premiären?

– Jodå vi hinner allt, vi har inget val! Så det är bara att köra på.

Vad har du för målsättning med årets säsong?

– Målsättningen är top–5 fast en första placering skulle ju inte svida för den delen heller.

Vilken är favorit till RM-titeln?

– Oj vilken svår fråga. Jag tror serien kommer vara otroligt jämn i år där många förare är hungriga. Så vi får väl se hur det ser ut efter första tävlingen, säger Fredrik Persson som även vill rikta ett stort tack till sina sponsorer som avslutning.

– Stort tack till Bemålyft, Rotomill, AK bilplåt, Ddesign, westcoastmotorsport, 59north, Rebew design samt familj och sambo!

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Privat