Freij jagar Knutsson i RM: ”Jag är otroligt laddad!”

0
766

En debutant i RM i år som haft stora framgångar är Patrik Freij. Efter tre deltävlingar och jämna resultat ligger Patrik tvåa i serien, 22 poäng efter ledande Jonas Knutsson.

Premiär i SDC RM på Mantorp Park. Patrik Freij i chase bakom Jonas Knutsson.
Foto: Christer Hägglund

Med en tävling kvar, på en bana som är känd för att slakta bilar, är 22 poäng en liten ledning. Vi kontaktade Patrik för att känna honom på pulsen inför avresan till Sundsvall Raceway.

Tvåa i RM just nu och flera fina resultat, med andraplatsen på Mantorp som bäst hittills. Hur tycker du att det har gått hittills den här säsongen?
-Det har gått väldigt bra med tanke på mina förutsättningar vill jag väl säga. Jag började säsongen med en helt nybyggd bil och knappt något sätestid då det varit flytt och mycket annat för min del. Provade bilen på GTR Motorpark en gång innan första tävlingen, och har sedan enbart kört tävlingarna. Men jag tycker bilen är riktigt trevlig att köra.

Bild från andra RM-deltävlingen, på ARN Citydrift i Skara
Foto: Christer Hägglund

Nybyggd bil ja, du berättade när vi intervjuade dig inför säsongen att du kör med ett lite ovanligt koncept, med en Volvo-motor i BMW-chassie. Hur kommer det sig?
-Ja, det stämmer bra att jag åker BMW med Volvo motor. M3:an hade jag ståendes och skulle bygga lite gat-/timeattack bil, men sedan gick det över då vi bestämde oss för att tävla. Det givna motorvalet blev en Volvo-sexa då jag kan dem utan och innan och tycker de är trevliga att köra med.

Det drar ihop sig till final. Du ligger tvåa inför tävlingen. Det är en bana som du inte kört på tidigare. Hur går tankarna inför finalen?
-Nej, jag har aldrig kört på Sundsvall Raceway. Jag tycker det är ball med nya banor som ger en lite utmaningar. Tyckte det var riktigt roligt att de körde det så kallade racevarvet på GTR Motorpark och hoppas på att de kanske gör banan lite annorlunda i Sundsvall också, vilket ger oss lite utmaningar. Så jag är otroligt laddad och tycker detta skall bli riktigt skoj.

GTR Motorpark för några veckor sedan, där tredje deltävlingen i RM gick.
Foto: Henrik Andersson

Förra helgen provade ni en lite annan tävlingsform, gymkhana.
-Ja, vi var nere på Vallåkra och körde Dotz Gymkhana Challenge. Där fick vi verkligen lära känna bilen på en otroligt tight bana. Mer sådant åt folket.

Om vi ser en bit förbi SDC-finalen. Vi ser och hör en del RM-förare som redan nu är tveksamma till en fortsättning nästa säsong. Hur ser du på nästa säsong?
-Hur vi kommer att göra nästa säsong får teamet sätta sig ner och diskutera under höstkanten. Men givetvis hade det varit roligt att köra i SM och bråka med dem lite, men vi har inte pratat igenom allt ännu. Det är ju allt ifrån logistik till hur mycket ombyggnationer man behöver göra.

Vill passa på att tacka mina sponsorer den här säsongen:
Th-Petterson
MadPerformance
Brandtab
Adcote
Valvoline
L-m-r
Prorasing
Pluppspeed

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund, Henrik Andersson – DriftZone.se