Hartman inför deltävling 3: “Nu gäller det att bevisa att man hör hemma där”

0
317

Efter förra deltävlingen i SDC RM stod Pontus Hartman som vinnare. Med tävlingsdebut så sent som i april i år var det raskt marscherat av kungälvskillen.

Prispallen på Arn Citydrift i juni

Nu har det gått några veckor och det har blivit dags för den tredje deltävlingen, denna gång på GTR Motorpark i Eskilstuna.

Pontus, hur är med känslan efter Skara-tävlingen, nu när det verkligen har sjunkit in att du vann? Då när jag pratade med dig så var det precis efter att du fått reda på att du vunnit och adrenalinet fortfarande flödade.
-Då och där var man extremt nöjd, att ge alla som kämpat så hårt en vinst kändes otroligt. Och att få sätta sponsorerna högst på pallen är väldigt kul. Känns även otroligt kul att vinna på en så tight och teknisk bana som ingen annan kört innan. När känslan sen hade lagt sig så var det bara dags att ladda om och planera för nästa tävling. En vinst är bara en liten del av jobbet. En vinst tar mig inte till en serieseger utan det krävs stabil körning i resten av tävlingarna. Hur glad man än är över den segern så är den i bagaget nu. Nu gäller det att bevisa att man hör hemma där.

Tycker du att dina förberedelser och uppladdning varit annorlunda den här gången efter framgången, mot tidigare? Tänker främst på press från dig själv, intresse från sponsorerna och liknande
-Inte direkt. Press på mig själv har jag alltid. Har väldigt höga krav på min egen prestation. Efter första deltävlingen på Mantorp var man otroligt besviken på sig själv. Att man hade svikit alla som kämpat. Och nu i efterhand så känns poängförlusten där väldigt stor. Men det är samma sak där, den ligger i bagaget. Samtliga av mina sponsorer är helt otroligt bra. Har inte känt något press från dem att jag måste prestera. Den pressen klarar jag fint att lägga på mig själv. Men visst, intresse från sponsorer känns som att det ökat lite. Självklart tycker de också att det är kul när de får vara med på pallen.

Och nu känner du dig redo för tredje deltävlingen?
-Vi känner oss väldigt redo. Bilen är i stort sett helt klar. Några småsaker som vi löser på plats på fredag. Vi kommer rulla mot GTR Motorpark ikväll (torsdag reds anm). Bilen har ju hittills levererat sjukt bra. Inga bekymmer alls än så länge, så vi håller tummarna för att det fortsätter även denna helg. Schemat för kommande veckor är tight så några större problem vill vi klara oss utan.

Efter SDC-deltävlingen så bär det av till Tyskland och Iron Drift King, eller hur?
-Ja, precis. Om allt lirar så lämnar vi Sverige på onsdag ihop med ett gott gäng. Sedan blir det raka vägen hem till en utställning helgen därpå för att sen packa väskan och bege sig mot Sundsvall och finalen. Är kul när det händer saker hela tiden.

Då ber vi att få önska lycka till i de kommande tävlingarna!
-Stort tack för det och för ert fantastiska jobb!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se