Jocke Ögren om RM 2018: ”Det känns otroligt roligt!”

0
881

Den hetaste serien 2018 ser ut att kunna bli RM – till de 40 platserna fanns över 80 sökande! Nu börjar fler och fler förare på Facebook offentliggöra sitt deltagande i RM 2018 och en av dessa hittar vi i Örnsköldsvik – Jocke Ögren.

Först och främst – grattis till RM-platsen! Hur känns det?
– Många tack! Det känns otroligt roligt!

När bestämde du dig för att söka en plats i RM 2018?
– Planerna fanns redan förra året att köra RM men då var det för stora utgifter efter vintern med reparationerna av motorn och renovering/ny lackering av racebussen så det blev några få utvalda event bara. Vi bestämde oss för att satsa på 2018 istället. Vi var dock aldrig beredd på att det skulle vara sånt stort intresse över hela landet men det är vi glada för ändå!

Vi har ju sett dig bland annat på Mittsverigebanan i år.
– Ja men precis, det blev några Mittsverige- (BUS1) event och Gatebil i Rudskogen i år.

Men du har tävlat en del tidigare också, bland annat en RM-deltävling* på Sundsvall Raceway för ett par år sedan, stämmer det?
– Vi har iaf försökt tävla så gott det går men det har hela tiden varit någonting som har jävlats för oss… Om inte det är generatorer som dött så har remmar hoppat eller växellådan bråkat men vi har betat av alla fel vi vet idag som har hållit oss tillbaka.

– Jag minns inte om det var ett RM-event men det var iaf ett väldigt blött Sättna som faktiskt var min och bilens första körning på bana och det gick ju sådär, hehe.

Berätta lite om bilen, vad är det du kör med? Kommer du att göra några förändringar nu när det vankas RM?
– Det är ett Nissan-chassi, 200sx s14 med en Toyota 2jz-gte som ligger på ~ 825hk och 900Nm. Har ett anti-lag-system installerat och kör en rallylåda med rakskurna drev och sekventiell växling och Skyline R34 GTR bakvagn.

– Det enda vi ska göra är väl att byta till ett tyngre svänghjul för att slippa sparka koppling, för det vi har nu är bara på knappa 4 kg. Vi ska även gå igenom framvagnsinställningarna då jag inte riktigt är nöjd med hur bilen beter sig ibland.

Vad tror du om tävlingsschemat 2018? Är det någon tävling du ser fram emot extra mycket?
– Jag är supertaggad inför 2018! City Drift i Skara och Mantorp park med ny sträckning är väl de två som jag är mest nyfiken på.

Jocke Ögren och Herman Jansson, båda från Örnsköldsvik, i en twin på Mittsverigebanan

Har du några fler planer för 2018 eller är det RM som är det primära?
– Just nu är det att se till av vi är redo i god tid för den första RM-deltävlingen, och beroende på det så får vi se men helt klart så kan man ju inte strunta i BUS1 eventen! Den ”nya” driftingsträckan är så galet rolig att köra och kommer nog bli mycket bättre när dom ska lägga lite ny asfalt för att göra den mer körbar!

Även vi på DriftZone ser fram emot den kommenade asfalteringen av Mittsverigebanan, men framförallt ser vi fram emot Jocke Ögren och hans medtävlandes framfart på diverse banor sommaren 2018.

Tack Jocke för att du tog dig tid!
– Ja tack för mig, och vi kanske ses ute på de kommande eventen!

Det gör vi garanterat, och med det önskar vi Jocke lycka till i RM 2018!

Text & Foto: Erika Näsberg, DriftZone.se

* – Rättelse. Eventet var mest sannolikt NDS, Northern Drift Series.