Jonas Knutsson: “Vi kommer ge allt i helgen!”

0
392

För ganska precis fyra månader sedan klev en ganska oförberedd Jonas Knutsson fram på GTR Motorpark för att, enligt hans egna ord, se vad han var kapabel till samt hur han låg till mot andra driftare i samma klass. Så här i efterhand vet vi precis vad han var kapabel till – det blev nämligen seger i den första deltävlingen efter endast ett däckbyte. Nu, ett antal däckbyten senare, är det dags för final på samma bana, om än i motsatt körriktning, och vi tog kontakt med Jonas och kände honom på pulsen inför finalhelgen.

Det är alltså dags att återvända till GTR Motorpark, där du tog hem segern på premiären för årets RM-serie, – hur känns det att finalen går just där?
– Det kändes bra tills jag fick reda att vi skulle köra åt fel håll! Men det ska bli roligt och spännande att få prova det också! Det blir ju lika nytt för alla vad jag vet.

Hur kändes det på Sturup senast?
– Allt kändes jättebra med nya el-servot och hela bilen. Träningen flöt på riktigt bra och jag tyckte jag fick till konsekventa repor. Så jag kände mig rätt säker inför kvalet. Men i kvalet fick jag en halvbra första repa för att jag åkte ganska safe.

– Andra repan peppade min spotter Martin Söderberg mig till att prova kliva upp en växel som vi provat på träning. Men tyvärr så hade jag inte samma fart in i entryn och bilen orkade inte riva lös bakhjulen riktigt så det blev pannkaka. Men vi tog oss vidare på första repan. Tyvärr så när jag skulle köra elimineringen mot Mikael Gustavsson så kom det en regnskur precis innan vi skulle åka ut och jag körde bort mig.

Har du gjort några förändringar sedan dess?
– Jag har inte rört bilen sen Sturup faktiskt, bara lastat av och inte ens tvättat av den!

Ja då är den ju redan i race-mode! Vad tror du om dina chanser i helgen?
– Jajjemän! Vi kommer ge allt i helgen! Det är snart vinter och bilen är redan bulig så det är bara pjäxan i pannrummet och hoppas det går vägen!

Det låter grymt bra! Är det något du själv vill lägga till som avslut? 
– Jag skulle vilja tacka alla som gjort denna säsong helt suverän! Även fast man dundrar in i en mur och skrotar halva bilen så står man ändå där med ett leende pga alla underbara människor! Tack till alla mina sponsorer, mitt team och vänner som gjort denna säsongen möjlig! Och tack till er alla som gör ett suveränt jobb och lägger ner så mycket tid på oss förare och alla körningar! Ni är allihop guld värda!

Med det tackar vi Jonas Knutsson för pratstunden och önskar honom lycka till på finalen.

Text & foto: Erika Näsberg, DriftZone.se