JSM-vinnaren Felix Lindvall: ”Det är stort för mig!”

0
1159

Man tar en ung kille. Kastar in en del nyfikenhet,en del ambition och lika stor del talang. Resultatet blir nästa intervju. En kille vars namn vi alla driftfrälsta bör lägga på minnet: Felix Lindvall!!

Foto: Henrik Andersson

Grattis till vinsten i JSM! Hur känns det?
-En vinst i JSM var väldigt stor för mig, jag hade faktiskt inte riktigt ens tänkt på att det var något jag kunde vinna! Det känns grymt, jag är hungrig på vinst nästa år också!

Du är ju en ny stjärna på drifthimlen. Berätta lite om vem Felix är.
-Felix är en 18-årig kille som utbildar sig till tävlingstekniker på Ring Knutstorp, jag bor i en liten by i Skåne som heter Killeberg. Min pappa har hållit på med bilar så länge jag kan minnas, och drömmen har ju självklart alltid varit att en dag bli lika duktig som honom!
Jag tillbringar min mesta tid i garaget, annars är jag iväg på träningar/tävlingar, och när jag inte är där är jag med mina kompisar på tävling!

Foto: Henrik Andersson

Vad tycker du om säsongen du haft?
-Detta året har varit helt fantastiskt, trots att det har varit vårt läroår tror jag vi visat de andra att vi också kan. Vi i teamet har haft väldigt roligt och knutit många nya kontakter och vi är väldigt sugna på att satsa ännu hårdare säsongen 2019!

Hur gör du för att fortsätta utveckla dig inför nästa säsong?
-Först och främst försöker jag analysera grejer som gått dåligt och varför det blev så, samma sak med sådant som också gått väldigt bra. Sedan försöker jag lära mig av hur de stora grabbarna gör och ta lärdom av det.

Har du någon favorittävling från året?
-Favorittävlingen var nog helt klart den första som ägde rum på Mantorp Park, jag var väldigt nervös och satt mest och tänkte på det värsta scenariot. Vi hade ärligt talat ingen koll över huvud taget eftersom det var vår första tävling, men efter att ha blivit kvaletta var lyckan total och nervositeten över allt släppte faktiskt.

Hur är stämningen mellan er som kör JSM?
-Stämningen i JSM tycker jag är sjukt bra!

Har du någon förebild i svensk/ internationell drifting ?
-En förebild för mig är helt klart Johan Andersson, som har haft uppehåll och kommer in i SM-klassen igen och kör som om han var född i sätet på sin röda s14!

Vad har vinsten i JSM gjort för din karriär?
-Vinsten i JSM har gjort väldigt mycket för mig, framförallt all uppmärksamhet jag fått. Jag tror även att det lockar nya sponsorer att stötta just mig!

Text: Annicka Tengquist – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se