Kevin Brunberg Andersson: ”Det kommer bli mycket spännande!”

0
761

En som setts fara fram på tvären på olika frikörningar är Kevin Brunberg Andersson i sitt blå Volvo-skåp. Även Kevin kommer att återfinnas i RM nästa år och vi ville såklart kolla läget.

Old Volvos never die. Foto: Christer Hägglund

Inför 2018 så bygger Kevin om en hel del i bilen. Bland annat så har bilen blivit helt rensad allt från gamla buren till hela drivlinan. En ny full grupp H-bur är redan på plats, liksom nya stolar. Bashbar bak, kylsystem och brandvägg så gott som klart. Under huven kommer man att hitta en ny motor, en smidd Volvo B230 8v med betongat block, vilken även den är på gång. Växellåda blir samma som tidigare, en ZF GS6-53DZ. Som sista utpost i drivlinan ska bakaxeln få sig en Torsen-diff. Sedan kommer bilen att fräschas till och göras fullt redo!

Det var bilen det. Hur är det med dig då, har du tävlat innan?
-Lite småtävlingar har jag kört  tidigare men helt nytt med en serie!

Kevin var sugen att söka till RM redan 2017, men hade haft stor otur med sprängda motorer på löpande band, så han valde istället att köra och ha kul och samtidigt lära sig bilen till 100%. Men inför 2018 blir det full satsning och gå all in!

Foto: Brad Fridell, Snooken Recordings

Vad säger du om konkurrensen i serien?
-Jag vet inte riktigt vilka som kommit med i serien men av de jag känner så är det sjukt duktiga förare! Så tror det kommer bli mycket spännande, både för oss förare och inte minst publiken!

Har du någon målsättning med säsongen?
-Min målsättning med RM 2018 är så klart att man kvalar in på alla tävlingar! Och självklart ha fruktansvärt roligt då de är en dröm man haft väldigt länge!

Foto: Sergio Foto

Om man tittar i spåkulan lite längre fram då, har du någon målsättning i ett längre perspektiv?
-Jag har ingen vidare långsiktig målsättning utan jag tar det lite som det kommer! Men visst hade det varit kul att få möjligheten att köra SM i framtiden!

Kevin ser, som många andra, extra fram emot tävlingen på Mantorp Park i april. Han tänker också försöka åka till Gatebil Rudskogen, då det är en bana som han verkligen vill testa att köra på.

-Jag vill tacka min sponsor TH-pettersson som går in och hjälper mig inför 2018! Sedan min pappa som gör allt från bygga bil till vara med på alla körningar, Max Nilsson som bygger mina motorer och min underbar flickvän samt vänner som stöttar mig fullt ut !

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se, Brad Fridell – Snooken Recordings, Sergio Foto