Mattias Bengtsson: ”Alla däck var slut till finalens One More Time”

0
630

En som hade en riktigt lyckad helg i tredje omgången i RM var Mattias Bengtsson. Kvaltvåa på fredagen med riktigt bra kvalpoäng och sedan vinnare efter en rafflande final mot vinnaren i Sundsvall Christian Karlsson. En final som fick gå till en One More Time för att kunna avgöras.

Mattias, berätta lite kort om träningen och hur det kändes med den nya bansträckningen.
-Första träningsrepan var jag lite trögstartad, så det tog mig 2-3 repor innan jag vaknade till och kunde sätta linjerna på banan som jag ville. Därifrån gick det bara bättre och bättre.

Vad tyckte du om den nya bansträckningen då?
-Den var riktigt rolig att köra tävling på! Mycket gas och bjöd in till tighta chaserundor.

Att du hittade en bra linje kunde vi se senare på fredagen då du blev kvaltvåa med 87,67. Jämför man bara kvalpoängen rakt av så kvalade du bättre än Pawel Korpulinski som var kvaletta i SM. Hur känns det?
-Absolut känns det mycket bra att ha mer kvalpoäng än kvalettan i SM. Men samtidigt så kör SM-förarna en aningen svårare bansträckning i mitt tyckte.

Det har du rätt i, men det är ju rimligt att det är så också. Det såg ut som att för er tävlande så var det två bra val av bansträckning.
-Ja, två mycket bra val av bansträckning var det. Som sagt riktigt roligt att få köra på en sträckning som jag själv aldrig riktigt försökt köra efter någon linje på tidigare till skillnad från SM-slingan som jag kört ett antal gånger tidigare.

Lite synd att det var svårt för publiken att följa er bansträckning.
-Jo, så var det ju. Det fanns väl bara ett ställe att kolla ifrån och där ser man ju långt ifrån allt.

Finalen mot Christian Karlsson blev en tight historia som gick till OMT. Vad hade du själv för känsla efter första vändan?
-Jag kände mig nöjd med min insats och hoppades på att det var färdigkört där.

Men så blev det inte.
-Nej, så blev det inte och eftersom alla mina däck var slut var vi tvungna att leta upp ett par däck som var mindre sopslut än de som satt på bilen och slänga på dem istället.

Och det gick ju vägen. Inte nog med att du vann tredje deltävlingen, nu nu håller du serieledningen också inför avslutningen på GTR Motorpark 15-16 september. Hur känns det inför den tävlingen?
-Precis, jag går upp i ledning med 10 poäng över Daniel Ahlstedt. Känner mig redan oerhört taggad inför avslutningen. Har lite småfel på bilen att laga sedan helgen, annars är vi så gott som redo!

Måste också passat på att tacka JapTuning, GBA Chiptuning, Oscars Bilverkstad i Ängelholm samt mitt underbara team som håller liv i både bilen och mig under tävlingarna!

Låter som att vi kommer att få en väldigt spännande avslutning på årets RM-serie.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se