Mattias Bengtsson – ”Säsongen har varit mycket lärorik för hela teamet!”

0
787

Första platsen på pallen i RM togs, som vi alla vet, tillslut av Mattias Bengtsson med 343 insamlade poäng i sin Nissan S13. Han kämpade hela natten fram till finalen med att byta motor, han gjorde verkligen allt för att kunna delta i finalen, vilket han även lyckades med.
Nu när säsongen är över passar vi på att fråga Mattias om hur hans år varit och även vad planen är inför nästa säsong.

Mattias Bengtsson under den problemfyllda RM-finalhelgen. Foto: Christer Hägglund

Sist jag pratade med dig så laddade du upp inför finalomgången i RM och det resulterade ju till slut med en förstaplats! Grattis! Hur känns det nu såhär en tid efter att säsongen är över, har du hunnit smälta vinsten?
– Tack! Känns fortfarande overkligt efter våra motgångar under finalhelgen. Blir lika glad och stolt över mitt team varje gång jag tänker på vårt slit!

Under natten till finaldagen fick du byta motor och det slutade ju bra! Du kan väl berätta lite kort för de som missat om vad som hände?
– Ja, precis. Vi har lite olika tankar om vad det var som skulle kunna ha hänt. Ett av dem är att det blivit lagerras på 6ans stake och skickar då i samma veva ut överfall och halva vevstaken ut genom blocket.

Tog beslutet redan innan jag gick ut ur bilen att jag skulle köra på finaldagen, så det var bara att börja leta efter en motor. Efter mycket letande fick vi tag på en motor och bytte den under natten till söndagen. Hade hellre sett till så att alla sovit och varit utvilade till finaldagen, men så blev det dessvärre inte.

Så, hur skulle du sammanfatta säsongen 2017 i stort?
Säsongen har varit mycket lärorik för hela teamet. Det har gått riktigt bra på alla deltävlingarna, kanske inte resultatmässigt på alla tävlingar, men vi har kämpat på tillsammans och fått allt utanför banan att flyta på bra!

Firande på Sturup. Foto: Henrik Andersson

Vad blir ditt mål för 2018? Eventuella planer för bilen?
– Mitt personliga mål 2018 blir helt enkelt att placera mig i top32 i SM. Utöver det blir det att satsa på teamet nu när teamkompisen och spottern Andreas Bengtsson ska börja köra. Kanske blir någon resa över till Riga eller så, vem vet!

– Planerna med bilen inför nästa år blir att bygga ny motor, 1.5jz för att vara exakt! Lite finjusteringar här och där, annars förblir den detsamma som i år.

DriftZone tackar Mattias för att han tog sig tid och önskar honom såklart lycka till med skruvandet nu i vinter!

Text: Nina Binn Josefsson – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se, Henrik Andersson – DriftZone.se