Nordquist äntligen tillbaka på banan

0
163

Jim Nordquist från Örnsköldsvik har varit borta från banorna några år. Men igår var det dags för nypremiär.

Det var på Bus1 på Mittsverigebanan, träffen som arrangeras varje onsdag under sommaren och där driftare, banracingbilar och motorcyklar möts i en “Run what you brung”-salig blandning, som Jim Nordquist gjorde sina första sladdar på ett par år.

Ni som har läst pappersupplagan av DriftZone nr 5 2018 har säkert läst en intervju med Jim, där han berättade att efter andraplatsen i SM-deltävlingen i Sundsvall 2014 så blev det några sabbatsår. Familjen utökades och den egna firman prioriterades framför motorsporten. Men 2018 skulle det bli comeback i SDC RM. Bilen är densamma som då, en lila Nissan S14, som har en Toyota 1,5JZ under huven.

Och visst syndes det tydligt på Jim att det var ett tag sedan och att rattrosten fått ett litet grepp, men redan under det andra körpasset började det släppa och på slutet så såg det riktigt bra ut.

Det blir riktigt spännande att se vad den rutinerade och nytände Jim Nordquist kan sätta emot de yngre, talangfulla förarna på SDC-tävlingen i Skara om en dryg vecka.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se