Norton: ”Det berodde på att jag hade en snyggare bil”

0
815

Norton Carlsson Eriksson, fick vi se i Drift RM under 2016. Han körde hårt och var den som snabbt visade att han inte viker sig. Säsongen gick bra och han blev Drift RM Mästare 2016 med 455 poäng. Vi kontaktade han och ville ta reda på vem Norton Carlsson Eriksson är, och samtidigt också höra lite om framtiden.

Norton Carlsson Eriksson under Gatebil Mantorp. Foto: Henrik Andersson
Norton Carlsson Eriksson under Gatebil Mantorp. Foto: Henrik Andersson

Först så säger vi grattis till RM segern Norton. Men vi undrar, och säkert våra läsare undrar. Vem är Norton och hur kom du in på drifting?

– Jag har alltid varit intresserad av motorsport, och började med att köra folkrace. Men efter att ha varit på Gatebil så blev jag fast direkt och ville ha något att sladda med. Sagt och gjort så plockade jag ihop en Volvo 940 med t5 motor och körde Gatebil festivalen året efter, samt några driftbash evenemang mm. Men efter 2 säsonger så såldes den och en Volvo 240 med BMW motor införskaffades, det är den bilen jag tävlat med i år.

Om du själv berättar om förra säsongen, hur ser du på den?

– Säsongen 2016 blev inte alls som jag tänkt, planen var att jag skulle pröva det här med tävling, och hade inte direkt några höga förväntningar alls. Men efter en vinst i första deltävlingen så var det ju lika bra att fullfölja serien och det slutade ju riktigt bra får man ju säga.

Bilen du kör, berätta lite om den?

– Bilen jag körde 2016, är en Volvo 240 från 1976 med en BMW m50 motor. I början på säsongen bänkades bilen till 813hk på naven, men efter diverse motor haverier så vreds effekten ner till ca 500hk

Det var då, vad händer i vinter? Vad planerar du att göra med bilen?

– Till 2017 så blir Volvon utbytt mot en BMW e30. Den är i dagsläget under uppbyggnad, motor blir en m50b28 med smidd inredning följt av en Tilton 2skivig koppling, BMW 530d 5 petad växellåda och en bakvagn från BMW m5.

Vad är planerna för 2017?

– 2017 börjar med att hinna få klart bilen till påsksladden till att börja med. Sen är siktet inställt på SM serien. Även någon Gatebil festival står på önskelistan.

Din målsättning med 2017?

– Målet för 2017 är att få klart bilen i tid och få bränna lite gummi med den, resten skulle bara vara en bonus!

Vad tycker du om det nya upplägget i drift SM?

– Tror att det kommer bli lyckat med en bra organisation och många duktiga förare. Tror även att RM serien kommer få ett grymt lyft.

Både du som vann RM och Patrik Nygren som kom tvåa är i samma team, berätta lite..

– Ja jag och Patrik kör i samma team, och delar även garage med varandra. Vi är totalt sex förare i teamet och vi finns på Facebook Noisy Boys Drifting, om nån vill följa oss.

Sist så ser man att både du och Patrik hamnade på samma poäng i RM serien 2016, var det flest vinster som var utslagsgivare?

– Ja det svaret kan variera lite beroende på vem man frågar, men egentligen så tror jag det berodde på att jag hade en snyggare bil. Avslutar Norton skrattandes.

Vi önskar såklart Norton all lycka med sin satsning i SM serien 2017.

//DriftZone