Otäck skada stoppar Eifréms säsongsavslutning

0
1604

RM-föraren Jimmy Eifrém missar resterande del av säsongen efter att han skadad sig allvarligt i samband med crossåkning. DriftZone har tagit ett snack med Jimmy som fortfarande befinner sig på sjukhus.

Du missar helgens RM efter att du vart med om en hemsk olycka, vad har hänt?

– Jag missar tyvärr helgens tävling som går på min hemmabana Gröndal. Var supertaggad inför denna helg men tyvärr så skedde det en olycka i onsdags eftermiddag som gör att jag troligtvis är borta resten av den här säsongen, säger Jimmy Eifrém.

– Jag var iväg och körde cross med några polare. Hade i princip bara kommit dit och bytt om och varit ute och kört en liten stund. Jag hoppade för kort i ett hopp och kände redan i luften att det skulle bli kort så spände hela kroppen och när jag väl slog i med bakhjulet/ramen i uppfarten på landningen så blev det antagligen så hård smäll så båda fotlederna gick av.

– Jag kände direkt att vänsterfoten kändes konstig så fick hjälp att dra av stöveln på den foten och då lyckades vi troligtvis, enligt läkaren att rycka benet någorlunda till rätta igen. Hade mest ont i vänsterfoten men trodde att jag hade stukat högerfoten också, hoppade runt på den foten lite när jag fick hjälp in i bilen av mina kompisar, fick sen skjuts in till sjukhuset som låg ca 4-5 mil därifrån.

Hur allvarliga är skadorna?

– Jag blev opererad redan under natten mellan onsdag till torsdag och fick då en ställning som sitter i benet och foten som fixerar upp allt eftersom båda benen var av i vänster benet/foten. Den var bland det värsta dom har sett på länge enligt läkaren så har inte fått några svar på hur lång tid det kommer ta att bli frisk igen. Just nu väntar vi på att svullnaden ska lägga sig i båda fötterna och då kommer jag bli körd till Solna sjukhus och då väntar en operation på båda fötterna.

Det viktigaste är att du repar dig, men antar att de känns surt att missa avslutningen av säsongen?

– Det känns verkligen surt att missa avslutningen på säsongen eftersom det verkligen har känts riktigt bra nu på slutet. Både bilen och körningen har utvecklats riktigt mycket under året och allt har verkligen bara lirat. Vi var anmälda till en tävling i Tyskland som går om två helger också som jag tyvärr kommer missa också. Just nu så är jag inställd på att det inte blir någon mer körning i år och så får vi se hur lång tid det tar för allt att bli riktigt bra igen.

Du har fått många hälsningar och frågor från folk varit oroliga efter din bild på Instagram, vad har du för hälsning från sjuksängen?

–Jag vill tacka alla som har hört av sig och det är många som verkligen bryr sig, jag är sjukt less på att ligga i sjukhussängen redan efter ett dygn men det är bara att kämpa. Kommer såklart följa liven från helgen och heja på alla grabbar som jag skulle mött i helgen.

Till sist vill vi på DriftZone önska dig ett snabbt tillfrisknande!

– Tack så länge Driftzone så hörs vi framåt, avslutar Jimmy Eifrém.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren & Privat