Patrik Freij: ”Det är fullt ös på bygget!”

0
904

I vår serie om nykomlingar i RM 2018 så har turen kommit till Patrik Freij. Patrik är en av de som frikört i några år men som nästa säsong tar steget att börja tävla.

Nybygget. Foto: Privat

Hur går det med bilbyggande och andra förberedelser inför kommande säsong?
-Det är fullt ös på bygget. Jag bygger en helt ny bil, en BMW M3 E46, självklart med Volvo sexa i. Just nu är det buren som det är fullt fokus på. Annars så är väldigt mycket inhandlat och reservmotor, diffar och växellåda finns på hyllan.

Har du tävlat förut?
-Det är min första riktiga tävlingssäsong, har frikört i många år. Var med och körde Super 3 driften i Norge 2015 och var med bland topp 20 i Breisladden på Mantorp i somras. Jag har fått otroligt mycket körtid både 2015 och 2016, blivit ca 130 nya baktassar båda åren, så nu kände jag mig redo för att testa på mina nerver lite till.

Patrik Freij under Breisladden på Mantorp Park 2017.

Hur ser du på konkurrensen i RM 2018?
-Det finns otroligt många duktiga förare, så det kommer nog inte att bli lätt. Skall bli skoj att se hur man står sig mot dem.

Har du någon målsättning med säsongen?
-Målsättningen är att känna att mig trygg i min körning och i bilen för att kunna utvecklas så mycket som möjligt. Gillar när man ser ett gott flyt i körningen och att det känns bekvämt.

Har du någon målsättning på lite längre sikt?
-Just nu ser jag bara till RM, får se hur det går där och sätta sig ner i lugn och ro nästa höst och planera nästkommande säsong.

Någon tävling eller event kommande säsong som du ser fram emot extra mycket?
Ser väldigt mycket fram emot Dotz Drift Break på Mantorp, då det skall vara på en annan del av banan som inte alla har tävlat på.

Någon speciell du vill tacka såhär långt i karriären?
-Vill givetvis tacka min sponsor Th-Petterson, sambon som inte ser min så mycket varannan vecka när jag gräver ner mig i garget (har barn den andra veckan). Och mina grymma vänner som hjälper till på bästa möjliga sätt!

Text & foto: Christer Hägglund – DriftZone.se