Richard Loord: ”I år bestämde jag mig för att satsa”

0
1058

En nykomling i RM 2018 är Richard Loord från Vimmerby. Förutom att köra själv är Richard en del i staben bakom Hultsfred Drifttrack.

Hur går förberedelserna med bil och annat inför kommande säsong?
-Det är mycket att förebereda inför säsongen. Driftingbilen är det minsta problemet då den funkade i stort sett klanderfritt hela säsongen. Bilen skall få en ny bashbar bak då vi kapat bort golvet bakom bakre hjulhusen och byggt om kylsystemet en del samtidigt.Vi har planer på att måla om bilen invändigt samt komplettera skyddsburen med en del stag.

Några förändringar i drivlinan mot förra säsongen?
-Motormässigt blir det inga större förändringar då jag gjorde den största investeringen för att förebygga haveri förra vintern. Motorn har levererat tonvis med glädje säsongen 2017 så i vinter blir det att gå igenom den, utan att lyfta ur den, samt spridartest så man inte faller på småsaker. Brandtab AB sponsrar med en reservlåda inför kommande säsong vilket är bra. Man får försöka se till att ha med sig endel reservdelar till tävlingarna så man inte står där och faller på materialbrist.

Har du kört drifting länge?
-Jag har kört i 5 år nu men inte tävlat mer än 2 gånger. Har sällan fått tid och ekonomi att lira men i år bestämde jag mig för att satsa och göra det här liksom. Man kan tycka att man kör bra och så vidare, men för att veta så måste man tävla och jämföra sig med andra utanför frikörningar.

Hur ser du på konkurrensen i serien?
Hade jag kört RM för 2 år sedan hade jag inte varit speciellt nervös, men 2017 med däckrestriktion så blev det grymt jämnt bland förarna, vilket är riktigt roligt då alla har samma förutsättningar. Mitt mål är topp 3, men vi får se vad som händer. Det är ju inte miljonbelopp bilar vi kör med så det kan ju hända små tråkiga fadäser under tävlingarna så man sumpar stegen. Vi håller tummarna för topp 3 i alla fall, sedan ser vi till att ha riktigt roligt under säsongen!

Har du någon målsättning på längre sikt?
Min långsiktiga målsättning i drifting är att tävla. SM hade varit riktigt skoj men vi får se åt vilket håll det drar efter säsongen. Då man är ansvarig för Hultsfred Drifttrack så ser man mycket glädje i att lägga energi på det också för att få den banan till att växa.

Någon speciell tävling eller event du ser fram emot extra mycket?
Det jag ser fram emot i sommar är nog Skara City Drift. Det verkar bli ett riktigt roligt evenemang då det antagligen är väldigt nära stan vad jag förstått. Kommer bli en upplevelse att köra drifting där och sedan traska ner på stan för att hitta på nått skoj.

Verkar kunna bli en spännande säsong på alla sätt?
Summan av kardemumman så hoppas jag på att 2018 blir riktigt fint med RM, Gatebil Mantorp & Norge, Hultsfred Drifttracks körningar samt mycket annat. Vill tacka alla som hjälper till från alla håll och kanter. I nu läget försöker jag ordna så mycket samarbetspartners för att kunna klara av dom planer som finns i sommar!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Alexandra Gröndahl – DriftZone.se