Riksmästaren Joacim Söderlund: ”Jag har en förkärlek för Nissan och Audi.”

0
432

Årets Sverigecup är klar och vinnaren i finalen Joacim Söderlund blev också RM-mästare. Vi snackade lite med Joacim om segern.

Han har kört två deltävlingar i Sverigecupen, i Sundsvall där han blev sjua, i Piteå där han blev fyra, samt sista deltävlingen som han vann. Därmed blev han också Riksmästare 2019, efter en final mot Viktor Andersson. Joacim kör en vit Nissan S13.

Stort grattis till RM-mästartiteln. Hur känns det?
-Det känns väl rätt fint, riktigt trevligt att avsluta sommaren med en vinst!

Berätta lite om dig själv för driftingsverige
-Jobbar runtom i landet, men mestadels i Stockholm, annars är jag i garaget med tjejen och vännerna för det mesta. Kan vara lite envis med att få saker att funka, även fast jag kan vara lite skeptisk till att det ens kommer bli bra vissa gånger. Har en förkärlek för Nissan och Audi så då blev det en än så länge relativt välfungerande kombo av det. Bortsett ifrån lite tempproblem nu på sista tävlingen.

Hur länge har du driftat?
-Började sladda 2017 eller något, lite smått med gatbilen på Mittsverigebanan i Härnösand.

Kör du på vintern också?
-Kört lite smått på någon is med Lexusen men sitter automatlåda i den, så det inte riktigt lika.

Vad händer nästa säsong?
-Det har jag inte hunnit planera för ännu. Bilen måste byggas om lite först i vinter så får jag vänta tills de släpper lite information gällande var det blir körningar. Men det hade varit trevligt att få kliva upp någon däckdimension i alla fall…

Text: Annicka Tengquist – DriftZone.se
Foto: Robban Strandberg – DriftZone.se