RM–PROFIL 2020: Jim Nordquist

0
49

Ifjol saknades den rutinerade Jim Nordquist i startfältet. I år är den 32-årige Örnsköldsviksbon tillbaka i Swedish Drift Championship. Nordquist som tävlar för Mittsveriges MK kommer att ställa upp i RM.

Hur laddad är du inför årets säsong?

–Vi hade planer att köra RM redan 2019 men som det flesta vet så föll det mellan stolarna så nu har vi fått eld i baken att göra det bästa av vad 2020 har att erbjuda! Ladda? 5 av 5 toasters!

Vad har du för målsättning med säsongen?

–Målsättningen är att ta hem hela rubbet såklart?

Berätta lite om bilen, vilka är uppdateringarna inför säsongen?

–Min bil är en Nissan 200sx s14 med en 1,5jz. Förstärkt supra växellåda, wisefab framvagn, driftworks bakvagn. Det vi har uppdaterat för i år är en dubbelskivig koppling från Spec. Ny och grövre kardanaxel, 350z differential och drivaxlar. Varför har vi uppdaterat drivlinan frågar ni? I år ska vi pröva att köra på R-däck utanför RM och se hur allt lirar och funkar så vi inte kommer in i SM helt ovetandes vad som händer med bilen mm.

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?

–Sundsvall är väl den enda banan jag kört på tidigare, svårt att få en riktigt känsla på dem andra som man bara sett på livesändningarna från DriftZone.

Om vi tittar på startfältet, vilken förare ser du som den största favoriten till RM-guldet?

–Hampus Gisslén och Jonas Larsson är väl dom enda jag har lite koll på sedan tidigare och tycker att Hampus har bra koll. Jonas är stabil så han kan alltid förvåna i långa loppet.

Kommer du att köra fler tävlingar än SDC under säsongen?

–CCR på Fällfors är den enda som är inplanerad förutom mina besök på Bus1 på onsdagar på min hemma banan Mittsverigebanan.

Har du några slutord?

–Ser framemot en sommar med mycket drifting och härlig gemenskap med oss förare funktionärer och publik.

FAKTA
Ålder: 32 år
Ort: Örnsköldsvik
Klubb: Mittsveriges MK
Bil: Nissan 200sx s14
Antal säsonger som tävlingsförare: 10år som förare tävlat i 7år
Största merit: SM silver i Sundsvall 2014

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Robban Strandberg – DriftZone.se