RM-PROFIL 2020: Johan Jalkelid

0
542

26-årige Johan Jalkelid från Orust kommer att debutera i RM-klassen. Jalkelid kommer till start i en Volvo C70. –Målet med säsongen är svårt att säga, jag har som sagt helt ny bil allt är byggt i mitt garage, säger Johan Jalkelid till DriftZone.se.

Vad har du för målsättning med säsongen?

–Jag är sjukt taggad på att få tävla och hoppas att jag byggt bilen bra så den gör va jag vill den ska göra. Annars får jag väl lära mej köra den också.

Berätta lite om bilen, vilka är uppdateringarna inför säsongen?

– Jag har bara kört på hobby nivå på Gatebil många år i olika bilar, mest Volvo 760 men det är man ju inte ensam om. Så jag fick en brilijant idé å bygga en bil som ingen annan har och då råkade det få bli min glidarbil som råkade stå på parkeringen.

– Det är en Volvo c70 som jag börja bygga på för ett år sedan. Motorn kommer från min gamla 760 som är en 7mgte 3.0l 24v Toyota Supra maskin från mk3 som jag beprövat i några år och som jag anser är en fruktansvärt bra maskin. Effekten kommer inte ligga på mer en vad jag kört på innan då jag anser nästan 800hjulhästar borde räcka utmärkt för å döda små smala 235 däck.

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?

– Jag är taggad på köra alla banor, dock tråkigt alla är fruktansvärt långt bort och inga banor neråt i landet används.

Kommer du att köra fler tävlingar än SDC under säsongen?

–Jag ska försöka köra så mycket vi bara kan och hoppas på några Gatebil då vi gärna vill visa upp bilen . Bilen skulle visas upp på Elmiamässan men tyvärr har ju den blivit inställd.

Har du några slutord?

–Om man är intresserad så får man gärna vända sig till Jalkelid Motorsport på fb och insta där finns mycket att se.

FAKTA
Ålder:
26 år
Ort: Orust
Klubb: SMK Trollhättan
Bil: Volvo C70
Antal säsonger som tävlingsförare:
Största merit:

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Jan-Aage från c70 klubben