RM-PROFIL 2020: Philip Nawrocki

0
61

En av nykomlingarna i RM är 18-årige Philip Nawrocki från Simrishamn. -Det finns nog inga ord förklara det med, är som sagt sjukt taggad och kommer ge järnet i år, säger Nawrocki till DriftZone.se.

Vad har du för målsättning med säsongen?

-Min målsättning i år är att satsa på efter bra placering och allmänt ha en rolig säsong och lära känna massa nya människor och såklart kvala in till SM nästa säsong.

Berätta lite om bilen, vilka är uppdateringarna inför säsongen?

-Bilen jag kommer köra i år blir en Volvo 740 med BMW V8 motor som jag kommer matas med skruvkompressor och kommer styras med ett Ecu master ifrån Psi motor i Ängelholm. Samt kommer sitta full Txr bakvagn och likaså framvagn. Bilen blir helt ny för mig inför säsongen så hoppas på en felfri säsong.

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?

-Banan som jag ser mest framemot är såklart Hultsfred och faktiskt den enda banan i serien jag kört på tidigare. Men det ska bli kul med utmaningar.

Om vi tittar på startfältet, vilken förare ser du som den största favoriten till RM-guldet?

-Största favoriten till RM-guldet är jag själv då, haha nä skämt åsido. Men pappa Teddie i så fall vi båda kör ju för Hultsfred och vi båda kommer från Österlen.

Kommer du att köra fler tävlingar än SDC under säsongen?

-Ja planen är väll möjligtvis att köra driftsprint här nere i Skåne. Men annars blir det väll något Gatebil event och massa frikörningar.

FAKTA
Ålder:
18 år
Ort: Bor i Simrishamn i Skåne
Klubb: Hultsfred MK
Bil: Volvo 740 V8 kompressor
Antal säsonger som tävlingsförare: Detta blir min första tävlingsäsongen och andra driftingsäsong.
Största merit: kom på 2:a plats i Vallåkra Drift Challenge.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se