Zakarias Berggren: ”Målet är inställt på SM”

0
819

Zakarias Berggren har haft full fart hela sommaren, visat upp sig på alla RM banor samt en blixtvisit i Kalix där han bemästrade Velodromen och tog hem NDS deltävlingen som hölls på Kalix Motorstadion. Vi som följer Zberggren Drifting på facebook fick även se ett klipp där han fick prova hålla dörr på Jim Olofssons e30 på Gröndal.

Med placeringen 12:a i RM och 3:a i NDS i år, så finns möjligheterna där för att vara med och slåss i toppen på RM-serien. Finalen på GTR Motorpark visar på möjligheten till en ljus framtid med en stadig 3:e kvalplacering. Men landet är avlångt och transporter är alltid ett bekymmer när man bor mer norr än vad många kallar norr. Vi sökt upp Zakarias för lite frågor om säsongen och vad som kan komma att gå av stapeln inför nästa år!

Vi kan ju börja med att gratulera till 12:e placeringen i RM och 3:e placeringen i NDS i år!
– Tack så mycket!

Hur har RM-säsongen känts för dig i år?
– Säsongen har varit rolig och lärorik men riktigt kämpig. Började året med att total skrota bilen på en träning i Långnäs. Men har ett så otroligt team så på 14 dagar var den nya bilen besiktad och körklar igen

Blir det några modifikationer på bilen inför nästa säsong?
– Inför nästa år blir de en hel del ändringar. Har precis köpt Öhlins fjädring till bilen. Sen blir det ett widebody kitt + mycket mer

Landet är ju avlångt, och du har varit på alla RM-tävlingar, hur håller man motivationen uppe när det gäller så långa distanser?
– Jo blir riktigt långt till alla tävlingar när man bor i Piteå. Närmast är Sundsvall och det är 50 mil, sen till Malmö har vi 150 mil enkel väg. Att man orkar alla transportmil måste vara det starka intresset, även gemenskapen och sammanhållningen på tävlingarna. Men framförallt att man har ett så bra team och har så sjukt roligt med varandra underlättar massor.

Hur kändes det att köra lite med Jim Olofsson, är det stor upplevd skillnad mellan RM och SM förare?
– Det var riktigt roligt. Jo det märks att han har riktigt mycket rutin sen är han en väldigt duktig chaufför.

Hur ser planen ut på lite längre sikt? Är målet att tävla i SM?
– Drömmen är ju USA såklart! Men målet är inställt på SM. Men först vill jag köra ett år till i RM och ännu mer timmar bakom ratten så att man är väl förberedd.

– Vill även tacka alla som hjälp till på ett eller annat sätt och alla sponsorer som gör det möjligt att hålla på med de man älskar. Afterskiteam, Rbprodukter, Jbebygg, Boyta, Laitis, Nikab, Aftech, Sbm, Rörcentrum, Norlensmotortransport, Tomassöderstensrör, Pertcoastcustoms, lmr, Spinab, Arbeteochäventyr, Aedäckcenter och Reklamåskylt.

Så tackar vi Zakarias Berggren för hans tid och önskar lycka till med hans hemlighetsfulla ”+ mycket mer”.

Text: Emil Åhman, DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund, Mogge Ågren, DriftZone.se