Adam Gustavsson: ”Vi ska bygga en bra lagkänsla att ta med oss mot toppen!”

0
361

Adam Gustavsson var helt ny på tävlande i drifting förra säsongen. I stark konkurrens vann han deltävlingen i Sverigecupen på Hulstfred. Nu är det dags för SM!

Adam Gustafsson

Hur taggad är du inför årets säsong?
-Jag är helt otroligt taggad, sen jag fick reda på att jag var med i sm-serien så har kör suget och adrenalinet bara pumpat mer och mer för varje dag.

Vad har du för målsättning med SM-säsongen?
-Ja min målsättning är ju självklart att kvala in i samtliga tävlingar. Sen blir detta året ytligare ett uppbyggnads år typ. Vi ska bygga upp ett riktigt bra team och en bra lagkänsla som vi kan ta med oss när vi ska klättra upp till toppen.

Berätta lite om bilen, är det samma som tidigare, har du byggt nytt, vilka är uppdateringarna inför säsongen?
-Bilen blir den samma men med nya uppdateringar. Så som ny bakvagn, kardan hela bakändan är i plast, flytta kylare och lite andra omplaceringar av diverse. Sen blir de lite med klös i motorn också.

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?
-Mantorp är ju en självklar favorit med hög hastighet men samtidigt teknisk. Men Sundsvall ser också riktigt spännande ut, var där förra året som spotter åt Hay Drifting och blev riktigt imponerad över vinkeln och hastigheten som förarna kunde hålla ut igenom hela banan så de blir nog favoriten i år.

Om vi tittar på startfältet, vilken förare ser du som den största favoriten till SM-guldet?
-Har ingen direkt favorit som kan påstå så. Men alla dom förarna som vart med i sm i några år nu är ju helt otroligt duktiga hur dom hanterar deras bilar, tror de kommer bli en jämn fight för guldet.

Kommer du att köra fler tävlingar än SM under säsongen?
-Såhär långt ser du bara ut som de blir sm, men funkar allt så åker vi nog en sväng till gatebil för att få mer sätestid på friåkningarna.

Har du några slutord?
-Vill ju självklart tacka alla som ställer upp, sponsorer, familj och vänner. Det går att följa min satsning på både Instagram och Facebook genom A.GustafssonMotorsport. Där läggs det ut vad som händer nu under vintern, samt resultat, lite filmer och bilder på kommande körningar.

FAKTAFRÅGOR
Ålder: 25 år
Ort: Varberg
Klubb: MK Scandia
Bil: BMW E36
Antal säsonger som tävlingsförare: Första drifting säsongen var 2018
Största merit: Måste varit när jag vann sverigecup deltävlingen på Hultsfred.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se