Ågren: ”CCR fick mig att utvecklas enormt mycket!”

0
229

Han är en relativt ung kille som utvecklats enormt under säsongen. En kille vars bil och körstil hittat raka vägen in i driftingpublikens hjärtan. Han är tuff orädd och har en bil som både hörs och känns. Jag pratar självklart om Philip Ågren.

Hur känns det med säsongen som varit, nu när allt fått landa lite?
-Det känns bra! Säsongen blev till en början inte vad vi hoppats på med mycket strul, men det brukar ofta vara så när det är mycket ombyggt. Nu känns det som vi lyckats lösa alla problem vilket känns skönt inför nästa år. Vi avslutade ändå säsongen riktigt starkt!

Både du och Lilja har ju blivit lite av publikfavoriter. Vad tycker du om det?
-Haha, det visste jag inte om! Det är jätteroligt att publiken gillar det vi gör. Det är ändå målet att bjuda på show.

Hur ser planerna ut inför nästa år?
-Vi har ingen riktig plan ännu, beror på ekonomin. Men vi vill ta klivet och köra internationellt, det vore fantastiskt.

Vad händer i garaget under vintern?
-Det kommer inte hända så mycket med bilen, bara lite småpill som flytta brandvägg, tanken ska ner i gamla baksätet och deformationszoner ska utvecklas fram och bak.

Om du fick välja en tävling/bana du är mest nöjd med efter säsongen vilken skulle det vara?
-Jag vill ge cred till Mattias Jönsson där för Close Call Royale där det var mycket körtid och mycket twin. Jag utvecklades enormt mycket den helgen i mina chaserepor.

Du är ju inte så gammal… Har du någon förebild inom driftingen?
-Jag ser upp till James Deane och Fredric Aasbø, två konsekventa, talangfulla förare. Ser fram emot att battla mot dom nån dag. Det vore häftigt!

Text: Annicka Tengquist – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson, Björn Billsten – DriftZone.se