Andreas Lilja: ”Jag hoppas ta en plats i topp-10 i totalen”

0
774

I fjolårets startfält i Sverigecupen dök det upp ett stort antal stjärnskott. Ett av dessa var Andreas Lilja från Norrköping. Nu har 24-åringen ställt in siktet på SM och målet är inställd på en topp-10 plats i totalen. DriftZone har fått några ord med Lilja som är laddad inför 2019-års säsong.

– Jag är taggad till 110% inför säsongen då jag fick lite problem med bilen i slutet av förra säsongen resulterade det i att jag inte kunde prestera fullt ut så jag är verkligen taggad på att få köra igen, säger Andreas Lilja till DriftZone.

Vad har du för målsättning med SM-säsongen?

– Jag vet att det är ett tufft startfält med många duktiga förare i SM 2019 men jag har fantastiska människor och sponsorer bakom mig samt förhoppningsvis en stabil bil vilket hjälper mig att kunna nå mina mål och vi hoppas att kunna ta en plats i topp–10 i totalen.

Berätta lite om bilen, vilka är uppdateringarna inför säsongen?

– Under vintern har vi byggt en ny motor då jag fick en spricka i en cylinder under Sverigecupen deltävlingen på GTR Motorpark. Det blir fortfarande en 2JZ vi kommer köra med men vi har byggt en motor vi tror kommer hålla, jag kommer väldigt snart dela med mig av motorns innehåll på min Instagram så kika in där så kommer ni få se bilder och information inom dom närmsta dagarna.

– Vi kommer även uppgradera fjädringen på bilen för att kunna få lite mer inställningsmöjligheter och så håller vi på att få ner bilens totalvikt lite då Supran är en väldigt tung bil, annars kommer det väl vara sig ganska likt föregående år.

Vilken av årets SM-banor ser du mest fram emot?

– Jag ser fram emot att få prova den för mig nya banan som går på Färila Raceway och hoppas att den faller mig i smaken, annars är Mantorp en bana jag ser fram emot då jag tycker om deras ”nya” slinga.

Vilken förare ser du som favorit till SM-guldet?

– Det finns flera som är värdiga SM-guldet så den frågan låter jag vara obesvarad och hoppas att det är jag själv som tar den platsen hehe…

Kommer du att köra fler tävlingar än SM under säsongen?

– Ja, jag kommer under året tävla i SM-serien, Påsksladden på Elmia Custom Motorshow, Jönssons event CloseCalls Royale, Iron Drift King i Tyskland samt även Breisladden på Gatebil är tanken. Så det kommer bli en grymt rolig sommar med mycket bil åka.

Har du några slutord?

– Då säsongen kommer innebära mycket körning och resor så innebär det givetvis stora kostnader så är du ett företag eller en privatperson som på något sätt vill följa och vara delaktig i min resa 2019 så tveka inte på att kontakta mig så kollar vi vidare på hur vi kan hjälpas åt.

FAKTA
Ålder:
24 år
Ort: Norrköping
Klubb: Hultsfred MK
Bil: Toyota supra
Antal säsonger som tävlingsförare: Mitt första tävlingsår var 2018.
Största merit: Min största merit är väl att jag slutade på en 5e plats i Iron Drift King PROII 2018 och 15:e i PRO.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se