Christian Erlandsson kör Drift Masters och SDC 2018

0
2283

En som hade en tuff inledning på SM-säsongen 2017 var Christian Erlandsson. Efter att bilen krånglat avslutades SM-satsningen redan i juni.

Christian Erlandsson under Påsksladden 2018

Det började med ett sprucket motorblock i premiären på GTR Motorpark. I andra deltävlingen på Gatebil Mantorp i juni så krånglade laddtrycket och Christian missade kvalet. Redan då sa han till oss att SM-satsningen var avslutad.

Nu finns det ju mer kvar att köra, och bland annat så deltog Christian i de två avslutande deltävlingarna i Gatebil Drift Series, och i lagtävlingen Super 3 på Gatebil Rudskogen tillsammans med Mårten Stångberg och Thomas Nyqvist.

Christian, vad händer inför 2018? Vi har hört lite rykten om en satsning i Europa.
-Jasså, snacket går? Ja, det stämmer, jag har tänkt köra en full säsong i Drift Masters European Championship. Jag fick möjligheten att köra och tänkte man lever ju bara en gång! Men det blir även en full satsning på SDC!

Då har du en fulltecknad sommar och gör ju genast Drift Masters ännu mer intressant för den svenska publiken.
-Ja. Vi får se hur hösten ser ut om det blir ny ryggoperation så är det lika bra att köra och skaffa sig mer erfarenhet.

Några uppgraderingar eller förändringar av bilen?
-Det blir inga större uppgraderingar. Vi jobbar på att förbättra kylningen till motorn. Vi bygger ett ALS (Anti LaggSystem) och sedan blir det lite allmän service och att finjustera mappningen.

Några förändringar utvändigt?
-Ja, det blir lite. Det blir lite nytt utseende med 2017-front, ny färg och eventuellt dekor.

För att kunna hålla igång en lång och intensiv säsong med många tävlingar långt hemifrån bygger Christian och teamet också en reservmotor, exakt likadan som den som sitter i bilen. I händelse av ett haveri ska det gå snabbt att byta motor och komma tillbaka senast till nästa tävling.

Du var ju en spektakulär syn på många tävlingar med gummirester som brann i bakre hjulhuset, har du åtgärdat det eller jobbar du på att bli publikfavorit i år igen?
-Haha, ja det blev lite gooa bilder och filmer 2016 och 2017. Man försöker så gott man kan på bjuda publiken på en bra show. Men nu är det färdigeldat där bak på bilen. Efter att jag flyttade avgasröret hela vägen bak så har det inte brunnit någon mer gång. Lite skönt. Nu får ALS och screampipen sköta elden.

Christian Erlandsson med en mindre brand i bakre hjulhuset under en battle mot Nigel Colfer under Drift GP.
Foto: Christer Hägglund

En bra show är en nog så viktig del för den här sporten. Under Påsksladden som avgjordes på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia drogs Christian med en del småproblem och kvalade in som 19:e, vilket innebar att han missade elimineringen.

Vi kommer ju att följa Drift Masters betydligt mer i år än vad vi gjorde förra året, då det svenska deltagandet är större och intresset för den svenska publiken förväntas öka. Något speciellt du ser fram emot där?
-Riga är magiskt! Men även stadiontävlingarna i Polen verkar ju riktigt fräna.

Några avslutande ord?
-Jag vill passa på att tacka familjen, jobbet, sponsorerna, mekanikerna och resten av teamet. Utan stödet från alla er så hade det här inte varit möjligt. Och alla i publiken som hejar på oss förstås!

Vi från DriftZone kommer som sagt att följa Pawel, Jim, Christian och DriftBrothers i Drift Masters European Championship hela säsongen, likväl som deras satsningar i SDC.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se, Christer Hägglund – DriftZone.se