Det drar ihop sig för SDC #3 i Hultsfred

0
501

Till helgen 10-11 augusti så är det dags för deltävling 3 i Swedish Drift Championship. Denna gång så är platsen Hultsfred Drifttrack, så vi tar och kollar lite närmare på vad förarna möter denna helg.

Banan som ni ser på bilden nedan, är en tekniskt bana med en hel del saker som förarna måste ha koll på. Linjen är kritiskt att få till, annars får de problem och kan då tappa viktigt fart eller värre hamna såpass fel att man fastnar i någon av murarna eller gör en dirtdrop. Björn Billsten gav mig en rätt målande beskrivning av hur Hultsfred banan kan se ut.

Den första delen på banan med första initiering, så krävs bra med fart för att komma ner hela vägen till muren och (förer ytterzon) längs med första muren. Där möter förarna nästa mur som står nästan 90 grader. Därefter kommer troligen en inre clippingpoint, efter den så kommer ytterligare en mur som kallas för ”graffitimuren”. Efter detta så kommer sista delen före mål som är en yttre zon (stenskvättarzon där en del dirtdroppar) allt detta avslutas sen med målet.

Det är en väldigt intressant bana, och den kommer utan tvekan att bjuda oss alla på skön körning och vassa battles. Om vi lite snabbt tittar i tabellen så ser vi att Linus Joensuu leder med 203 poäng, tvåa finner vi Victor Joensuu med 200 poäng, som också är bror med Linus, trea har vi Johan Invaldsson med 146 poäng, fyra är Henrik Åkeson på 141 poäng, topp 5 avrundas med hemmaföraren Richard Loord på 139 poäng. Johan Andersson hittar vi som sexa med 136 poäng.

Båda bröderna i Driftbrothers har alltså kopplat ett grepp om toppen, men deras fördel i tabellen är inte oöverkomlig, utan det är fortfarande öppet. Samma hårda kamp finns även mellan platserna 3 till 6 där det skiljer 10 poäng.

Kommer vi att få se Linus Joensuu dra iväg i toppen? Eller kommer Victor Joensuu att ta sig förbi och ta över ledningen? Eller kommer Johan Ingvaldsson plocka in försprånget? Eller får vi se stor omkastning i toppen? Svaren på dessa frågor för vi på söndagskvällen, när all rök har lagt sig.

Se till att besöka Hultsfred Drifttrack (vid Hultsfred Flygplats) eller följ deltävlingen via vår Livestream.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone