Drivecenter Arena arrangerade träningsdag

0
324

Under den gångna helgen arrangerade Drivecenter Arena i Fällfors en träningsdag. Många var nyfikna på den för drifting relativt nya anläggningen och tog chansen att testa.

Fr v Zakarias Berggren, Hampus Gisslén och Herman Jansson har parkerat bilarna framför välkomstcentret på Drivecenter Arena.

Fällfors ligger en liten bit in i landet mellan Skellefteå och Piteå och kommer att vara värd för årets final i Swedish Drift Championships SM-klass 4-6 september. Några SM-förare tog chansen att känna på banan, som Herman Jansson och hemmaföraren Jimmy Gustafsson. Dessutom fler intresserade, som Zakarias Berggren, Fredrik Westring, Jim Nordquist och Hampus Gisslén.

På grund av att det civila livet kom emellan med skolavslutningar och annat hade DriftZone ingen reporter på plats på banan, men vi bad några av förarna beskriva banan och dagen:

”Riktigt roligt dag med massa körning. En fantastisk anläggning med sjukt mycket potential. En snabb bana som kräver att man har tungan rätt i munnen, en snabb start till att ta ner hastigheten massor till att öka på igen”
 -Zakarias Berggren, ZBE Drifting

”Extremt fin anläggning med mycket potential. Stor men tekniskt bana med tempoväxlingar som gör den mycket rolig. Ser mycket fram emot SDC-finalen där.”
 -Herman Jansson, Herman Jansson Drifting

”Banan (SM-slingan) är grymt kul då man får till den, sjukt snabb (vilket jag gillar) och teknisk, krävs commitment. Det kördes även en långsammare slinga på en annan del av banan som ett test. Det är så att man får nypa dig i armen då man är på plats, en helt ny motorsportarena mitt i skogen med alla faciliteter, 5000 sittplatser, ett eget hotell med drygt 70 rum, och detta bara 6 mil hemifrån! Dagen slutade lite mindre roligt för min egen del då jag åkte av in i barriären, men blev otroligt lite skador så det fixar vi relativt enkelt!”
 -André Krutrök. Gunsmoke Motorsport

”Vi hade en fantastisk träningsdag med obegränsad körning. Banan är snabb och teknisk. Det tog ett tag innan man fick till det då det krävs mycket fart i de första kurvorna för att få ihop hela banan. Hela arenan är ett stort paradis, alla möjligheter både för PRO- och MOD-driftare. SM-finalen på Drivecenter kommer vara så sjukt fränt och det tycker jag ingen ska missa.”
 -Hampus Gisslén, Drifthogs

Ett par av förarna som syntes på banan med bilar i nytt utseende var Zakarias Berggren, som hade kompletterat det grå och svara på sin BMW E46 med några röda fält. Hampus Gisslén hade ändrat utseende helt på sin Nissan S14, från helvit till röd. Lokala förarna Johan Renman i en BMW E28 samt Liam Levander och Oskar Berggren i varsin Volvo 240 tog chansen att träna på den stora arenan.

Det är inga tvivel om att vi ser fram emot finalen i SM!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Joel Steimer – Stellner Productions