Felix Lindvall – Hårt jobb och vinst

0
284

Den tredje deltävlingen i SDC by Motul, hölls på Hultsfred Drifttrack. Av de 30 förarna som dök upp så var det en av hemma förarna som lyckades bemästra de olika underlagen och vann.

Det var dock ingen lätt uppgift då bedömarna satte en bra bana som gav alla förarna en utmaning. Förutom en utmanande bana så bjöd vädret oss både på solsken och en hel del regnskurar. 

Felix säsong har kantats av olika motgångar och inför denna tävlingen så var det dags att sätta i en ny växellåda. När bilen kördes fram till besiktningen så var detta första gången som Felix fick känna efter hur det kändes. 

DriftZone kontaktade Felix efter vinsten och ställde lite frågor om helgen.

Vilka är dina intryck från tävlingen?
-Allt kändes jättebra, en ny bansträckning som var väldigt rolig och bjöd upp till väldigt tight twinkörning! Vädret var inte riktigt på vår sida, det gick från att vara torrt till blött vilket gjorde att man som förare verkligen sattes på prov! Inför denna tävlingen hade vi satt dit en sekventiell växellåda vilket underlättade då jag tidigare haft problem med missade växlingar.

Detta var en viktig helg som du längtat efter men kändes det annorlunda mot andra deltävlingar? 
-Detta var helt klart annorlunda, att köra på hemmaplan satte verkligen press på mig. Man förväntar sig höga resultat på en bana man tidigare kört mycket på, sen var det ju riktigt kul att nära och kära kunde följa med och kolla!

Underlaget var verkligen varierande och hur påverkade det dig när ni körde tävlingen? 
-Underlaget påverkade väldigt mycket, det var svårt att först ha kört ett battle i blött och sedan ut och köra i torrt, det är inte lätt att få till en stabil körning när det skiftar på det viset!

Vad var bäst och vad funkade mindre bra denna helgen?
-Bäst var väl att jag vann! Tyvärr hade vi lite problem med en diff som gjorde att teamet fick jobba som galningar innan stegen drog igång, men dem löste det galant!

Nu återstår bara en deltävling av SDC by Motul och vi hoppas alla kommer och tävlar om poängen i Sundsvall 31/8-1/9.

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se