Fredrik Persson: ”Överlag så är jag nöjd med säsongen!”

0
225

Nu är det för de flesta förare slut på driftingsäsongen 2019. För Fredrik Persson så blev det en spännande säsong som var både utvecklande och utmanande.

Nu så är det dags för Fredrik att förbereda bilen inför säsongen 2020.

Under säsongen 2019 så hade Fredrik som mål att hamna på top 5 i totalen, vilket han vid säsongens slut lyckades med, på en 5:e plats i SM.

-”En pallplats hade såklart varit ännu roligare, men överlag så är jag nöjd med säsongen!”, säger Fredrik i en intervju. Han beskriver säsongen 2019 som spännande, utvecklande och utmanande.

Som tur var så har Fredrik haft en någorlunda problemfri säsong, vid första deltävlingen så hade dem lite problem med avgastempgivare som bråkade och en styrservo som inte var så jättebra. Men utöver det så rullade säsongen på för honom. Under året så körde Fredrik bland annat SDC, hans favoritbana från 2019 blev Färila, men Sundsvall låg också högt på listan bland favoriter.

Nu när säsongen är över så är det många förare som gör ändringar med bilen eller annat, detta gäller även Fredrik till viss del. Han har planerat att göra en ordentlig genomgång av motor och chassie, samt ett eventuellt växellådsbyte. Lite allmän uppfräschning så känner han att bilen är fit for fight igen.

Nästa år så är Fredrik lite frestad att köra Iron Drift King och SDC även nästa år, men det är inget som står klart än.

Till sist så skulle Fredrik vilja tacka Bemålyft, Rotomill, Ddesign, Ak bilplåt, Olsson&Strom, westcoastmotorsport, zeknovasweden, 59northwheels, swedol, hans mamma och pappa, samt familjer och vänner som gjort denna säsong möjlig.

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson, Christer Hägglund – DriftZone.se