Jimmy Eifrém: Årets säsong har varit strulig.

0
257

Vi tog och kontaktade Jimmy Eifrém, Jimmy som under säsongen körde i Swedish Drift Championship. Under samtalet så passade vi såklart på och frågade saker.

Jimmy Eifrém är oftast med och visar de andra tävlande, att han är konkurranskraftig och en hård motståndare. Men under säsongen så har det inte gått så bra och vi frågade helt sonika om hur säsongen har varit.

”Årets säsong har varit ganska strulig faktiskt, mycket stolpe ut. Började med ett bra kval på Påsksladden i våras, innan top 16 finalerna så hade vi problem med att mappen hade försvunnit. Fick iordning på det och när jag ska värma bakdäcken så går en skruv av i framvagnen och så har i princip hela säsongen fortsatt. Lyckades köra motorras två veckor innan SM deltävlingen i Färila och med sjuuukt lite sömn, och massor med timmar i garaget så hann vi precis få ihop motorn och allt lirade fint. Under andra träningen så börjar elsystemet strula i bilen och med nöd och näppe så fick vi halvt iordning bilen till kvalet och kvalade som tur var in. Under finalerna så var det jag istället som blev lite övertaggad och vi åkte ut. Mycket såna skitgrejer har hänt och jag har inte alls fått dom resultaten som jag vet att jag kan prestera”. Berättar Jimmy

Det låter som en hel del irriterande saker som har inträffat, det är aldrig roligt när grejerna strular och går sönder. Men vi pratade vidare och valde att kolla framåt istället och frågade vad som händer den närmaste tiden?

”Tills nästa säsong ska hela elsystemet ut och byggas nytt för det är det värsta som finns när grejerna strular och man inte riktigt hittar felet. Det blir genomgång av motorn, kolla över lager osv, ser allt bra ut så blir det inte så mycket mer än så. Ska lämna in turbon på renovering i förebyggande syfte. Jag har beställt nya svikstålsaxlar för att slippa att drivaxlarna ska gå sönder som har hänt en del gånger under året. Annars blir det en genomgång av det mesta men inte så mycket ombyggnation tror jag inte iallafall. Bilen känns bra i övrigt när den väl fungerar som den har gjort under tidigare år så känns dumt att ändra för mycket grejer. Ska försöka få mer sätestid under nästa säsong och förhoppningsvis kommer resultaten därefter. Vi har inte funderat och kollat så mycket på vilken serie vi ska köra än men det lutar väl åt SM som det ser ut just nu och några enstaka tävlingar”.

En hel del arbete i garaget med andra ord, det är nog bra att riva ur det mesta i bilen och verkligen gå igenom alla slitdelar. Driftingen tar som bekant hårt på både maskin och chassi.

Jimmy vill även passa på och tacka alla företag samt familj och vänner som har hjälpt till under året! Ekab entreprenad, Am gruppen, Ica vårsta, Kåre, Grödinge frakt, Milkas dekor, Ncc Vargvik, W-tech, Smartab, Do88, Hedlund design & motorsport, Ak schakt, MST AB, Zeknova Sweden

Vi tackar Jimmy för pratstunden, och hoppas att vinterns genomgång av bilen går bra!

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone