Jimmy Eifrém: ”Jag är sjukt taggad”

0
507

Denna presentation handlar om Jimmy Eifrém, han har kört två säsonger i RM. Jimmy har verkligen visat framfötterna när han har tävlat, han är en konkurrent man bör hålla ögonen på.

Hur taggad är du inför årets säsong?

-Jag är sjukt taggad på årets säsong, förra året slutade lite tidigare än planerat pga en skada så nu är man revanschsugen! Ska bli kul och se vad man kan göra för resultat i SM-klassen.

Vad har du för målsättning med SM-säsongen?

-Min målsättning för den här säsongen är att kvala in till varje tävling åtminstone och sen får vi se hur långt man går i själva stegen.

Berätta lite om bilen, är det samma som tidigare, har du byggt nytt, vilka är uppdateringarna inför säsongen?

-Bilen blir i stort sätt identisk som tidigare, det är en bmw e46 med wisefab fram och bakvagn, m50b28 motor med lite över 700 hästar på hjulen och M3 bakvagn. Inte gjort något direkt med den än så ska börja sätta fart med den. Om jag hinner så blir det ett nytt plastkit på den och bash i bak. Jag har inte kunnat hålla på med den för skadan men benen börjar kännas bättre så snart ska jag ta ett ryck och köra igång med allt!

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?

-Jag har ingen bana jag ser fram emot mer eller mindre utan jag tycker och hoppas att alla kommer bli sjukt roliga att få gasa på. Jag hoppas att tävlingarna kommer flyta på bra och att vi kommer få mycket körtid så det blir tajta och fina battles. Det gillar både publiken och vi som kör.

Om vi tittar på startfältet, vilken förare ser du som den största favoriten till SM-guldet?

-Oj den är svår att tippa för har knappt kollat på startfältet än men skulle gissa på några av dom som slutade i toppen förra året. Hoppas ju däremot att man kan va med och slå ut någon/några duktiga förare i stegen.

Kommer du att köra fler tävlingar än SM under säsongen?

-Jag kommer inte att köra jättemycket under 2019 och det är mest för att jag inte har kunnat jobba och slitit ihop budgeten inför det här året. Det kommer bli tufft att ro runt och därför har jag bestämt att det blir SM, Elmia som blir första tävlingen för året, köra Gatebil (huvudeventen), då kommer jag troligtvis tävla i Super 3 på Rudskogen och sen får vi se om det blir någon enstaka tävling till.

Har du några slutord?

-Jag är sjukt taggad att få komma tillbaka och gasa lite igen, ska bli spännande att få köra med 265 r-däck och vi kommer göra allt vi kan för att få till bra placeringar under säsongen.

Fakta:
24 år Stockholm
Gröndal MSK
Bmw E46 coupe
2 säsonger i Rm klassen

Text & Bild: Henrik Andersson, DriftZone