Jonathan Borgström är redo för revansch efter kraschen på Hultsfred

0
45

Förväntningarna var höga från Jonathan och teamet säsongen som var. Resultatet blev tyvärr inte riktigt som dem ville och efter en större krasch i Hultsfred så blev det mycket jobb på bilen, nu laddar han upp inför en ny säsong med mer körtid.

Vad hade du för förväntningar inför förra säsongen?
-Förväntningarna var höga och vi satsade på att vara med och fightas om lite seriepoäng och ha kul tillsammans som team på och runt om alla event, resultatet blev inte riktigt som vi ville men så är det. Det är bara att fortsätta träna och få mer körvana. Men vi hade väldigt roligt både på banan och utanför och vi tycker att serien funkade riktigt bra från början till slut så stort tack till alla inblandade, säger Jonathan.

Du var med om en rejäl krasch på Hultsfred, vad hände och hur gick det?
-Ja, allt gick väldigt fort, vädret var väldigt ostadigt och banan var därför väldigt blöt under träningen till en början och när det sedan slutade regna och det började att torka upp i race linjen så ökade fästet och farten. Helt enkelt så kom jag lite långt ut i första kurvan så bakdäcken kom ut i det blöta och då försvann fästet helt så jag åkte in i muren på sidan först och sen så kom ju värsta smällen när jag mötte och i princip frontade med nästa mur. Jag klarade mig bra, lite nacksmärtor och stela muskler några dagar bara, man är väldigt glad för den skyddsutrustningen som man har vid dessa tillfällen. Lite omskakad blir man absolut efter en sån smäll men det är inget som har påverkat något direkt efter. Bilen tog en hård smäll och vi fick lägga väldigt många timmar och mycket energi för att bygga om och rikta bilen och få den rak igen. Värsta smällen tog som sagt i fram i chassit som blev lite krokigt men med superbra hjälp från en kompis så gick det att fixa till i riktbänken. Jag vill tacka alla som hjälpte till med nya delar med mera som behövdes för att få ihop det, säger Jonathan.

Vad händer med bilen nu?
-I vinter så byter vi motor och styrsystem annars blir det bara lite småfix! E30:in får hänga med ett år till, så lätt ger den inte upp, berättar Jonathan.

Vad har du för förväntningar inför kommande säsong?
-Inför kommande säsong så har vi bestämt oss för att inte satsa på SM-serien utan istället tänker vi fara runt och köra så mycket frikörningar med mera som vi har möjlighet till, för att få mer körvana och erfarenhet. Vi får se vad och vart vi kommer och kör. Men vi har inga speciella event inplanerade men lite event så som Bimmers Of Sweden bland annat är något som vi siktar på, säger Jonathan.

Har du några slutord?
-Tack till alla som hjälper till, sponsorer, team och vänner! Och ett jättetack till alla arrangörer där ute, ni är grymma! Vi ses ute på banorna i sommar!

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten, Christer Hägglund – DriftZone.se