Kevin Brunberg vann kvalet i Hultsfred.

0
557

Deltävling 3 pågår denna helg på Hultsfred Drifttrack, idag (lördag) så var det träning och kval inför söndagens stege. Kevin Brunberg tog hand om första kvalplatsen efter två vassa kvalrundor.

Vädret inför morgonens träning började med mulet, som övergick till regn som höll i sig till runt lunchtid. Vädret stabiliserade sig dock därefter och vi fick uppehåll som gjorde att twinträningen avslutades med torr bana, och kvalet kördes på en torr och teknisk bana.

Efter att alla hade kört sina två kvalrundor med förhållandevis få incidenter, så hittar vi Kevin Brunberg som vinnare. Kvaltvåa blev teamkamraten Richard Loord, trea kom Pontus Naeslund.

Kevin Brunberg tog en välförtjänt vinst efter att haft en säsong som kantats av tekniska missöden, detta har såklart tärt på Kevin ”så det kändes extra skönt att sätta kvalvinsten på hemmabanan också”, berättade Kevin efteråt.

Då det endast blev 23 kvar som faktiskt tog poäng i kvalet, så blir det en topp 16 stege som ska avgöras imorgon söndag. Dessa 16 förare (preliminärt resultat) som då ska göra upp om merparten av SM poängen denna helg är:

Kevin Brunberg
Richard Loord
Pontus Naeslund
Philip Ågren
Victor Joensuu
Andreas Lilja
Herman Jansson
Simon Andersson
Mattias Eriksson
Johan Ingvaldsson
Martin Frejd
Dennis Andersson
Pontus Hartman
Felix Lindvall
Linus Joensuu
Fredrik Persson

Kommer bröderna Joensuu att dra ifrån i tabellen? eller kommer de andra klättra ifatt? det får vi reda på imorgon.

Driftzone sänder från topp 16, då topp 32 utgår. Dock är tidsschemat oförändrat.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bilder: Dennis Flink, Henrik Andersson, Driftzone