Läget inför deltävling 2 i Skara

0
1442

Deltävling två är snart här, inom några dagar faktiskt. Men hur ser allt ut? vem fick bra med poäng i den första deltävlingen? och vem håller sig lite i bakgrunden. Det ska vi titta lite på nu. Men först en förklaring, vi skriver deltävling två? men det har körts tre tävlingar, visst har det körts tre, men Påsksladden togs bort när vädret var så nyckfullt. Därför så är detta den andra deltävlingen.

Jim Olofsson i final mot Pawel Korpulinski på Mantorp.

Tävlingen kommer att köra på Skara Sommarlands parkering – eller ja en del av den. Banan ska enligt uppgift vara tight men följsam, vilket vi tror kommer visa publiken en häftig tävling med massor av bra twinkörning under lördagen.

Hur är läget just nu, efter en körd deltävling? En snabb tillbakablick av SM klassen så hittar vi Pawel Korpulinski före Jim Olofsson, trea ligger Johan Andersson, fyra är Dennis Wikberg och Joakim Grahn rundar av topp 5.

Pawel Korpulinski känns stark, han kommer dessutom från en stark insats i senaste deltävlingen av Drift Masters. Har han grejerna i topptrim och kan han följa upp sin vinst på Mantorp? Mot sig har han ett gäng av starka förare, Jim Olofsson är alltid vass och slipper han problem med bilen så är han en klar utmanare. Samma gäller för Johan Andersson, han är stabil och konsekvent.

Dennis Wikberg och Joakim Grahn är också bra förare som klart kan vara med och slåss i topp 4. Årets startfält är fyllt med starka förare som gör serien otippad på förhand och i denna sport så kan allt hända. Därför så håller vi serien öppen, just nu så har topp 5 fördelen med poängen, men säsongen är lång och det finns många poäng till att tävla om. Rapporten vi hör från olika garage är att förarna är supertaggade och körsugna, på den nya tighta banan i Skara kan allt hända.

En av två HGK Eurofighters som Driftbrothers kör.

Linus Joensuu från Driftbrothers förväntas ställa upp med sin nybyggda Eurofighter, ett bygge som är vasst och Linus är klart kapabel till att vara med i toppstriden. Johan Andersson hade bra snurr på grejerna under Gatebil, Jim Olofsson gav James Deane en bra match i Drift Masters senast. Så Pro-klassen ser intressant ut.

Tittar vi på topp 5 i RM klassen så finner vi Jonas Knutsson i ledning, tvåa är Patrik Freij, trea finns Felix Lindvall, fyra är Jocke Andersson och Kevin Brunberg rundar av topp 5.

Här har vi även förare som visar upp bra körningar, Jonas Knutsson knep första platsen under ett regnigt Mantorp. Men han kämpar just nu med en motor som behöver ses över, som ni kan läsa om i denna artikel, kommer han till start? Det får vi se. Patrik Freij såg stark ut på Mantorp och samma gäller för Felix Lindvall som vi får komma ihåg, sin körning till trots, är ganska orutinerad. Men även de andra i startfältet har stora chanser att vara med och slå sig fram i toppen.

Felix Lindvall

Hur blir vädret då? När detta skrivs så är rapporten att det blir sol med lite moln, vi hoppas innerligen att den prognosen håller i sig. Så alla förutsättningar finns på plats för en riktigt intressant deltävling i Swedish Drift Championship.

#GetInTheZone with DriftZone

Text & Bild: Henrik Andersson