Livestream från SDC på Facebook!

0
1180

Vi på DriftZone är mycket glada att äntligen kunna berätta att vi slutit ett avtal med SBF om att producera livestream från hela SDC-serien under 2019.

Livestream-sändningar via Facebook från olika tävlingar, senast under 2018 Gatebil Drift Series, har visat sig vara ett mycket uppskattat och effektivt sätt för oss på DriftZone, och många andra, att nå ut med drifting till en bred publik i Sverige och resten av världen.

Stefan Lindgren, DriftZones grundare och redaktör, hur känns det att få möjlighet att sända hela SDC 2019?

– För det första är det otroligt kul att SBF återigen vände sig till DriftZone. Under 2017 hade vi ett samarbete gällande mediaansvar och nu har vi enats om ett samarbete om livestream 2019.

– Förra året sände vi från Gatebil Drift Series och nu ska det bli kul att få hjälpa SBF att sända och sprida sändningarna från SM-serien.

– Det känns naturligtvis fantastiskt kul att DriftZone får möjligheten att jobba med livestreamen.

Vad kommer att ingå i sändningarna?
– Vi kommer att fortsätta att jobba på vårt sätt. Det kommer inte bli lika många kameravinklar som förra året, men förhoppningsvis kommer tittarna ändå att gilla sändningarna. Tanken är att vi även kommer att producera en del förarintervjuer som kommer att visas i livesändningarna. Den stora skillnaden mot 2018 är att DriftZone kommer att producera livestream både från kval och tävling.

Var kommer de att sändas?
– Den stora nyheten i år är att sändningarna kommer att sändas både på Facebook och SBF Play. Jag vet att utskottet har jobbat hårt för att bearbeta de styrande inom SBF för att få möjligheten att sända på Facebook. Nu kommer det att öppnas upp stora möjligheter till spridning av sändningarna. Jag hoppas att de team som ställer upp i SM vill hjälpa till att korspublicera sändningarna på sina teamsidor för att få optimal spridning. De som tittat på Formula Drift, IDC och Drift Masters under säsongen har kanske märkt hur de använder kurspublicering. Vi på DriftZone och SBF utskott hoppas att alla förare och team ser vilken möjlighet som finns i år.

Max Lundgren, ordförande i Svenska Bilsportförbundets driftingutskott kommenterar avtalet:
-Organisationen bakom Swedish Drift Championship (SDC)har under flera år haft ett bra samarbete med DriftZone som har blivit en självklar kanal för alla som älskar drifting. Till 2019 tar vi nästa steg i samarbetet genom att tillsammans med DriftZone lyfta livesändningen till nästa nivå under de 4 deltävlingarna som ingår i SDC 2019. DriftZone har genom sitt engagemang för sporten visat att man genom mer eller mindre ideella krafter kan visa upp sporten för en bredare publik. För oss i SBF driftingutskott och för alla arrangörer är det väldigt viktigt med ideellt arbete kombinerat med engagemang, vilket gjorde valet lätt i detta fallet. Svenska Bilsportförbundet centralt har även gett driftingen möjlighet att som första sportgrenen under SBF att sända ut direkt via Facebook. Vi i utskottet har kämpat för detta en tid, men har nu tack vare ett mycket bra samarbete med personalen på SBF:s kansli lyckats hitta en lösning för detta.

Det kommer onekligen att bli en spännande säsong med många tillfällen för driftingfansen att få njuta av sin sport i olika former.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se