Martin Frejd vann SDC #2 på Färila Raceway

0
528

Färila Raceway den 28-29 juni 2019, Fönebasen ligger lite avsides. En gammal militärbas med stora ytor där DRC Ljusdal för första gången fått i uppgift att arrangera en deltävling i Swedish Drift Championship serien.

Vi möttes av en mycket proffsig crew som alla gjorde sitt yttersta för att vi ska trivas och att allt ska funka bra. Media blir bjudna på frukost och bara en sådan sak går rakt in i hjärtat. Allt är fräscht och de har verkligen tänkt på alla detaljer. Det finns plats för oss som har husvagn med oss och vi får även tillgång till el. Det enda jag har att anmärka på med tanke på den erfarenhet jag har är att det va lite lite läktarplats.

När dagen börjar med att fjärde bilen sätter sig rejält i muren redan vid träning, då vet man att det kommer bli ett spännande actionfyllt kval, banan är en riktig pubikfriare. Men för förarna blir det svårt att hitta rätt linje till att börja med. Banan ändras något men den är fortfarande fantastisk för oss i publiken med mycket fart och rök, det går dock snabbt för förarna att få till riktigt bra åk. Linus Joensuu i Driftbrothers tog första plats i kvalet.

Finaldagen bjöd på väldigt mycket dramatik där Top 32 gick ganska fort och smärtfritt med några byruns vilket fick det hela att gå snabbare. Top 16 hände allt, många fick problem. Kanske pga regnet som gjorde banan blöt. Blöt betong blir mycket hal.

Lite negativt var tyvärr att bortforslandet av bilarna tog väldigt lång tid, efter extremt tajt körning med många OMT hade vi en top 4 med Bröderna Joensuu, Pontus Naeslund och Martin ”Märra” Frejd. I platsen om tredje plats fick vi åter igen se bröderna fajtas men denna gång blev det Linus som slog brorsan, och eftersom han även hade bättre kvalpoäng tar han även över första plats på serien so far..

I finalen va det extremt jämt. Pontus som gillar banor som detta och Martin som briljerat hela morgonen. Men vinnaren blev tillslut Martin märra Frejd. Vi tackar Färila för dessa dagar och ser samtidigt fram emot Hultsfred och nästa SM omgång.

Text: Annicka Tengquist, Driftzone
Bilder: Henrik Andersson, Driftzone