Mattias Eriksson: ”Hoppas att det blir en riktig bra säsong!”

0
408

Mattias Eriksson förbereder sin första säsong i SM i garaget hemma i Motala. Här berättar han lite om sina planer och förväntningar på säsongen.

Hur taggad är du inför årets säsong?
-Dels att i år få köra SM och med tanke på att jag har uppgraderat hela bakvagnen på bilen så är jag sjukt taggad inför i år.

Vad har du för målsättning med SM-säsongen?
-Den självklara målsättningen är nog samma som alla andra förare, att vinna så klart!

Berätta lite om bilen, är det samma som tidigare, har du byggt nytt, vilka är uppdateringarna inför säsongen?
-Denna vintersäsong så har jag framförallt koncentrerat mig på bakvagnen. Började med att byta ut i stort sett hela bakänden på bilen gällande plåt, då den blivit i mjukaste laget efter alla påhälsningar i div murar.Sen har jag bytt bakaxel, bytt till MKMs stora bakvagns-kit & ny bränsletank samt bränslesystem.

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?
-Tyvärr är ju min favoritbana GTR Motorpark den största favoriten, så känns tråkigt att den inte är med i år. Men av banorna som SM kör i år så måste jag nog säga Sundsvall. Det är en rolig och utmanande bana att köra.

Om vi tittar på startfältet, vilken förare ser du som den största favoriten till SM-guldet?
-Svårt att säga då jag körde RM de 2 föregående åren så har svårt att svara på den frågan. Är väldigt många som kör väldigt bra.

Kommer du att köra fler tävlingar än SM under säsongen?
-Kommer även detta år som de föregående att köra på Gatebil både i Sverige och Norge. Hoppas även att det i år kommer vara en Dotz Challenge i Vallåkra. Kommer även att köra lite lösa tävlingar här och där.

Har du några slutord?
-Känns som upplägg mm har varit lite rörigt att få ihop i år. Kan tänka mig att det är mycket som skall kunna klaffa. Men hoppas att det blir en riktig bra säsong med massa underbar drifting, härlig sammanhållning samt rättvisa bedömningar av allas körningar. Ser fram emot en riktigt rolig säsong!

FAKTAFRÅGOR

Ålder: 32 år
Ort: Motala
Klubb: MK Scandia
Bil: Volvo 245
Antal säsonger som tävlingsförare: Har kört småtävlingar sedan 2009, men bara RM i 2 år & SM i år.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se