Philip Ågren: ”Har ändrat konceptet helt”

0
537

Philip Ågren hade ett riktigt bra år förra året, trots en hel del problem med bilen. I år så har han och teamet ändrat konceptet helt och han är nu taggad på sin första SM-säsong.

Hur taggad är du inför årets säsong?
-Jag är otroligt taggad inför min första SM säsong! Förra året gick riktigt bra men vi hade en hel del problem med styrningen och bromsarna, nu har vi ändrat konceptet helt och det ska bli spännande att testa bilen först på Elmia, Påsksladden.

Vad har du för målsättning med SM-säsongen?
-Målsättningen är givetvis att ha kul tillsammans med teamet. Jag går heller aldrig in halvhjärtat i något jag gör så jag siktar på toppen!

Berätta lite om bilen, vilka är uppdateringarna inför årets säsong?
-Bilen kommer att vara helt annorlunda jämfört med förra året. Vi har ändrat styrningen, bromsarna och motor samt växellåda, allt detta är nytt för 2019. Vi bygger en helt ny motor från grunden, en LSR. Växellådan är en sekventiell från Sellholm.

Vilken av årets banor ser du mest fram emot att köra på?
-Att köra på Elmia har jag sett fram emot sedan jag var på Påsksladden förra året! I SM så ser jag fram emot att prova de nya banorna som jag inte provat än, Hultsfred och Ljusdal.

Vilken förare ser du som den största favoriten till SM-guldet?
-Startfältet är tufft i år, jag har svårt att utmärka en favorit.

Kommer du att köra fler tävlingar än SM denna säsong?
-Om man bortser från SM så kommer jag att vara med på Påsksladden och det nya eventet CCR First Battle på GTR Motorpark.

Har du några slutord?
-Jag vill först och främst tacka min familj för att de stöttar mig och gör detta möjligt överhuvudtaget! Jag vill även tacka mitt grymma team som ställer upp för mig och alla sponsorer!

Faktafrågor

Ålder: 23
Ort: Uppsala
Klubb: Kungliga Automobil Klubben
Bil: Nissan 200sx s13
Antal säsonger som tävlingsförare: 1
Största merit: Årets rookie SDC 2018

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: