Röster från premiären av Gatebil SDC

0
395

Helgens premiär av Gatebil SDC på Mantorp Park har hyllats stort på sociala medier. DriftZone har lyssnat med några förare om vad deras intryck är av den gångna helgens tävling.

PONTUS HARTMAN, PRO (SM)

– Från min sida var arrangemanget det i särklass bästa vi haft i Sverige sedan jag började med sporten. Allt var proffsigt, grym media och allt flöt på enligt tidsplan. Swedish drift Championship har gjort ett ofattbart stort lyft inför 2021 och säsongen kommer bli helt enormt spännande, säger Pontus Hartman.

JOAKIM ANDERSSON, PRO (SM)

– Eventet var bra i helhet, märks att det finns en promotor bakom numera. Det märks på ett sånt sätt att man satsar på att få serien att se mer professionell ut. Och det är bara positivt, men det kräver att förarna kör och beter sig likvärdigt som serien vill. Och jag tycker att körning levererades det gott om.

Jocke såg även en sak som kunder förbättras.

– Det är väl mer Livestream under kval och Top 32, men det har arrangörerna redan meddelat att dom lär testa sig successivt framåt. Så annars har jag inget och komma med mer än att man själv måste komma tillbaka mer i körning som 2020, avslutar Joakim Andersson.

JOAKIM GRAHN, PRO (SM)

– Jag tyckte första deltävlingen i SDC var över förväntan. Mycket fokus på media och att lyfta förarna. Det som är mindre bra är väl isåfall att startavgifterna är skyhöga. Men det är ju alla medvetna om från början, säger Joakim Grahn.

ALFRED GRINDBERG, Semi-Pro (RM)

– Jag tycker dem har lyckats otroligt bra, det lyfter verkligen serien. Det blir otroligt kul att köra när man märker hur mycket tid det läggs mer på detta. Finns ingenting jag kan komma på nu som jag skulle vilja ändra på, säger Alfred Grindberg.

ANDREAS JOHANSSON, Semi-Pro (RM)

– Tycker att dom verkligen har lyckats med denna serie! Helgen på Mantorp var helt perfekt! Allt flöt på och de var inga konstigheter. Denna säsong kommer bli riktigt maxad och driftingen i Sverige tror jag kommer utvecklas tack vare all den satsning som SDC gör i år, säger Andreas Johansson.

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se