SHRA Sundsvall väcker publikintresse till SDC-finalerna

0
775

Igår lördag fanns SHRA Sundsvall på plats utanför entrén till Birsta City, strax norr om Sundsvall, för att visa upp sporten för shoppingsugna, och locka publik till SDC-finalerna på Sundsvall Raceway om exakt en vecka.

Fr v High Coast Racing, Herman Jansson Drifting och Fors Motorsport samt intresserade besökare

Handelsområdet Birsta ligger ca en mil norr om Sundsvall och är Norrlands största och Sveriges tredje största handelsområde. Att stå placerad utanför entrén är ett bra sätt att nå många människor under en kort tid. På plats fanns SHRA Sundsvalls ordförande Göran Svensson och driftingansvarige Hans Eriksson, tillsammans med några fler funktionärer. Dessutom fanns tre driftingbilar på plats för att locka intresse från gammal som ung. De båda RM-förarna Jocke Ögren med team High Coast Racing och Herman Jansson med Herman Jansson Drifting, samt SM-föraren Kim Fors med team Fors Motorsport, visade bilarna och lät intresserade provsitta.

Vi frågade Hans Eriksson om besökarna verkar intresserade? 
-Ja, det tycker jag, det är många som kommer och frågar vad det är och vill veta mer om bilarna.

Under tiden vi står vid bilarna hör vi flera gånger hur teammedlemmarna svarar på frågor om effekt och möts av förvånade miner.

Emma Palm från Fors Motorsport visar en ung besökare teamets bil.

Hur ser det ut uppe på Sundsvall Raceway, är banan klar för tävling? 
-I stort sett. Imorgon ska jag och en kille till dit och bygga om muren lite. Vi ska ha kortare delar i kurvan för att få en lite rundare sväng på muren, fortsätter Hans Eriksson.

SHRA Sundsvalls eget deltagande i finalen består av Jonas Melle Mellander, som kör i RM-klassen, men som inte fanns på plats.

Göran Svensson, hur ser du på tillväxten inom driftingen inom föreningen? 
-Det ser riktigt bra ut. Vi har ju flera förare som kör i Sverigecupen nu, där bland annat Johan Andersson som leder serien tävlar för oss.

Om precis en vecka körs alltså finalerna i årets Swedish Drift Championship med frikörning/träning på torsdag, träningar och kval fredag och finaler top 32 RM, top 16 till final RM, samt top 16 till final SM. Ingen av serierna är ännu avgjord, så det kommer att bli full spänning från första till sista battle!

Den Nissan som Jocke Ögren kör i RM-klassen.
Herman Janssons BMW E36.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se