SM-finalen går på Drivecenter Arena i Fällfors

0
397

Det blir en tur norrut som final för våra SM-förare den kommande säsongen. Det står nu klart att det är Drivecenter Arena som får arrangera SM-finalen 2020.

Drivecenter Arena ligger i Fällfors, beläget 35 km in i landet ungefär mellan Skellefteå och Piteå. Som vi tidigare berättat var Fällfors på öppen jakt efter en större driftingtävling att arrangera 2020 och man har nu övertygat Svenska Bilsport Förbundet att lägga finalen i SM-klassen i Swedish Drift Championship på anläggningen.

I juni 2019 arrangerades TCR-deltävlingen Midnattssolsloppet på Drivecenter Arena, en mycket lyckad tävling som drog fin publik. Förhoppningen är såklart att även drifting på hög nivå ska kunna locka en stor publik till den moderna anläggningen.

Daniel Wikgren, banchef på Drivecenter Arena, hur känns det att ha fått förtroendet att arrangera finalen i drifting-SM?
-Det känns riktigt bra. Det är mycket tack vare Jimmy Gustafsson, Zakarias Berggren och Albert Häggbom, tre grabbar från Piteå Motorsällskap som har tagit tag i det här och jagat på mig för att vi skulle få till en riktig tävling på Fällfors. Även Mattias Jönsson har hjälpt oss en del med att försöka få hit andra tävlingar.

Vilka kommer att hjälpa er att genomföra tävlingen?
-Det blir Piteå MS som kommer att arrangera.

Siktar ni på fler tävlingar också under säsongen?
-För att vi har fått den här tävlingen så stänger vi inga dörrar till andra tävlingar och arrangemang. Vi har en tanke bland annat att lägga till någon form av drifting i samband med vår dragracingtävling i början av juli. Vi kommer också att köra träningar, både på tävlingsbanan och även kanske anlägga en konbana någonstans på området. Vi tror att till exempel modified-bilar kommer att ha svårt med SM-sträckningen, så då gör vi en annan bana som de kan träna och tävla på.

Datumet för finalen är 4-6 september, vilket kan tyckas sent så pass högt upp i landet, så vi får hålla tummarna för att vädret inte spelar några spratt.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Drivecenter Arena