Summering av SDC i Hultsfred

0
233

Teamen anlände från fredag eftermiddag till fredag kväll och Hultsfred Drifttrack bjöd på fantastiskt väder under fredagen.

På lördag morgon var det totalt omvänt med regn innan träningen hade börjat, vilket fortsatte en bit ut på eftermiddagen. Det blev svårkört med en väldigt blöt bana vilket gjorde det svårt för många att hitta linjen. Främst mellan zon 1 och den inre clippingpointen samt fylla den sista zonen innan mål. Under twin-träningen torkade det upp och förarna fick äntligen känna på torrt underlag. Kvalet bjöd på fortsatt uppehåll.

Av 30 startande klarade 23 förare att få poäng på något av sina två kvalåk. Sedan SDCs bestämmelse kring hur många som behöver kvala in och efter omröstning av förarna fastslogs, under SM-tävlingen på Färila, 24 stycken. Detta gjorde att det tyvärr bara blev en top 16 stege. 

Avåkningar, walltaps och dirtdrops förekom under helgen. Den allvarligaste incidenten under lördagen var när Jonathan Borgström stötte i vänster bak i muren vid första zonen och inte hann få ner farten utan stötte även i höger fram vid framförvarande mur. Söndagen började med fint väder och twin-träning. Förarna hade gott om tid att träna i och med att det var en top 16 stege istället för en top 32 stege. 

Vi summerar helgens tävling med lite ris och ros.

Tornet, med en extra våning för vår livestreamkamera

På plussidan anser vi att arrangörerna i Hultsfred Drifttrack lät oss vara med och bestämma och tillgodosåg våra behov från medias sida. Detta genom att fixa kaffe, kakor, vatten, laddningsplats under tak samt att de byggt ett torn för vår livesändning vilket gjorde att vi kunde täcka hela banan med en kamera. 

Flera positiva saker var att de byggt dubbla läktare för publiken, nytillverkad gångväg mellan banan och depån samt att det var gott om plats i depån. De hade också bra rutiner och var snabba med bärgning och sanering av banan samt tydliga instruktioner vid mediamötet innan start.

Lite ros blir det för dålig information angående att top 32 utgick. Detta gjorde att flertalet besökare blev aningen missnöjda och det uppstod en del ”dötid” när inget hände på banan. 

Slutligen kan man fundera på hur denna helgens körning, påverkade de förarna som ska till Iron Drift King. 

Text: Amanda Ewesson – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se