Vild kamp om SM poängen i Hultsfred

0
407

Det var en fartfylld dag med många händelser, som till slut ledde till en vinnare som tog hand om första pallplatsen efter en snörpligt slut på finalen.

Vädret visade sig på massor av olika humörer under dagen, det började med mulet men sprack upp till solsken och värme. För att sen mulna på och dra på med hårda vindar blandat med regn, och så höll det i sig under större delen av dagen. Dock fler stunder med blåst och solsken – än med regn, men publiken fick bevittna en topp 16 som var redo att kämpa hårt om de bästa poängen.

Eftersom det bara var 23 som fick poäng så beslutades det, på förarmötet att en topp 16 stege skulle köras. Efter förarpresentationerna så drog tävlingen igång och vi fick flera battles som var jämna och bedömarna fick överlägga flera gånger, flera av matcherna var så jämna att det gick till OMT. Underlaget som pendlade mellan regn och blöt bana, till fläckvis torr gjorde den tighta och tekniska banan svårkörd.

När topp 4 hade kört så stod Simon Andersson redo att möta Linus Joensuu i kampen om 3-4 plats. Finalmatchen stod mellan Philip Ågren och Felix Lindvall.

Matchen om 3-4 plats var tight och det blev till slut Simon Andersson som gick segrande ut ur den, med Linus då på fjärde plats.

Finalen drar igång och Philip Ågren kör lead, men när Philip kommer till tredje zonen så slår hans motor av helt och Felix som ligger tight efter har ingen chans att väja. Så det blir en mindre ihopstötning mellan de två, Philip blir bogserad av banan och tar sin 5 minutare. Tyvärr så får dem inte igång bilen igen, så Felix kör en singelrepa och vinner därmed deltävling 3 på Hultsfred Drifttrack.

Det var en snörpligt slut på finalen som annars skulle ha blivit vass tror jag (reds. anm) Det som hände med Philips bil var att oljetrycket försvann, så bilens motorstyrning slog av för att inte rasa motor, berättar Philip under prisutdelningen.

Så Felix Lindvall vinner före Philip Ågren, Simon Andersson kom trea och Linus Joensuu fyra.

Resultatlistan finner ni på bilen nedan:

I JSM så blev topp 3 samma med Felix etta, Philip tvåa samt Simon Andersson trea, Victor Joensuu tog fjärde plats.

Text & Bilder: Henrik Andersson, Driftzone