Anders Hay: ”Jag är taggad inför helgen!”

0
713

Anders Hay är föraren som brukar bli barnens favorit med den stora haj han har på sidan av sin BMW. Han gjorde en extremt bra insats under Drift GP för någon vecka sedan och laddar nu inför den kommande SM-deltävlingen på Sturup Raceway.

Du tog dig vidare till topp-16 under Drift GP tävlingen i Eskilstuna, det är grymt bra jobbat! Kan du sammanfatta din insats?
– Jag är sjukt nöjd med resultatet på Drift GP med tanke på konkurrensen. Var riktigt nervös när jag skulle möta Niklas Wik, men det gick ju bra ändå. Sen när jag skulle möta Bagsy så var jag alldeles för övertaggad och åkte av i första böj. Men det blev en lyckad helg och det var kul att få köra Drift GP.

Hur har din säsong sett ut hittills annars då?
– Säsongen har varit bra och jag har fått mycket körtid. Bilen har strulat en del också men annars fungerat som den ska. På Mantorp hade vi drivlinebekymmer och kom inte ens ut på banan inför kvalet.

I helgen som kommer är det dags för den fjärde deltävlingen i SM, hur laddar du upp inför denna?
– Det har varit lite att laga och bygga om sedan avåkningen på Drift GP, annars är det som vanligt, kränga däck och packa om. Men jag är taggad inför helgen!

Resten av året då, vad står på schemat förutom nästa helgs tävling?
– Helgen efter Sturup så ska jag köra Gymkhana Challenge som jag körde förra året också, det ska bli riktigt kul! Sen är det bara SM tävlingarna kvar om inget annat dyker upp.

Du kan väl avsluta med att berätta lite om din bil?
– Jag kör en BMW e36 med 650 hk på hjulen. Helsmidd 2,8l motor, Borg Warner EFR 8374 växellåda. Med en stor haj på sidan som inte går att missa, jag brukar bli barnens favorit i alla fall, haha.

DriftZone tackar Anders för att han tog sig tid för en pratstund och önskar lycka till under kommande tävling.

Text: Nina Josefsson – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se