Anders Hay: ”Självklart är målet att bli SM-mästare”

0
837

Anders Hay siktar högt inför årets SM-säsong. För att ta nästa kliv har han bland annat minskat vikten på sin BMW. ”Hayen” är redo för en spännande säsong.

– Jag är sjukt taggad, det ska bli roligt att sitta bakom ratten igen. Man längtar efter att få komma ut på banan igen och den goa stämningen och sammanhållningen bland alla team, säger Anders Hay till DriftZone.

Vad har du skruvat med under vintern?

–Vi har mekat till ett nytt bränslesystem, satt kylet i bagaget och kapat av bakdelen av bilen och gjort om till plast och ett nytt avgassystem så att det låter lite roligare.

Vilka är de största uppdateringarna på bilen?

– Största förändringen är nog vikten på bilen då vi tagit bort mycket plåt och ersatt med plast.

Hinner du klart med allt innan Elmia?

– I skrivande stund sitter jag i Thailand och håller tummarna för att allt fungerar som det ska när jag kommer hem. Då bilen inte startade dagen innan vi skulle flyga ner. Men med grymt bra hjälp av mekaniker och familjen så hjälpte dom mig att hitta ett mjukvarufel som gick att lösa.

Vad har du för resultatmässiga målsättningar i år?

– Självklart är målet att bli SM-mästare! Jag har ett bra team, sponsorer och familj som stöttar mig så nu hänger det på mig och bilen att visa vad vi går för.

Vilken förare är den största favoriten till SM-titeln 2018?

– Det finns många bra förare och det ska bli en spännande säsong men både Jim och Pawel är vassa förare.

Ni som vill hålla koll på Anders Hay kan följa honom på Facebook, klicka på länken så kommer ni till hans teamsida, HAY DRIFTING

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se

Foto: Alexandra Gröndahl – DriftZone.se
Foto: Andreas Harrisson – DriftZone.se
Foto: Privat