Andreas Lilja: ”Elmia var en av årets höjdpunkter!”

0
276

Andreas Lilja var en av förarna som tog det stora klivet från Sverigecupen 2018 upp till SM 2019. Det blev till slut en mycket fin åttonde plats i SM och vi pratar med Andreas om året som gått.

Påsksladden på Elmia. Foto: Dennis Flink

Säsongen är slut och du har hunnit landa lite. Hur känns det ?
-Ja, säsongen är nu över och vi har tagit oss igenom ett tufft år där vi haft mycket strul med bilen. Vi har inte riktigt nått resultaten vi kämpat för då något har krånglat på nästan varje tävling, allt ifrån rasade växellådor till återkommande servoproblem. Året började bra och problemfritt på Elmia där vi knep en 3:e plats som vi ser som årets höjdpunkt.

Som jag sa till Philip Ågren har du och han blivit lite av publik favoriter. Hur känns det?
-Det är riktigt roligt att höra! Philip är en duktig förare och vi har kört bra tillsammans när det har varit både träningar och battles. Vi båda lägger extremt mycket rök på banan och det är ju något publiken tycker om.

Kvällskörning på Påsksladden på Elmia. Foto: Wilfried Butin

Vad händer inför nästa år?
-Inför nästa år sätter vi siktet högt, så fort allt är spikat kommer vi gå ut med information om vilken serie och vilka event vi kommer köra. Ni kommer garanterat att se oss på många event!

Vad har du för planer i garaget?
-I garaget är det fullt upp med ombyggnationer av Supran, bakdelen är avkapad och vi måttar in nya bakskärmar. Bilen kommer få ny fjädring runt om, nytt bränslesystem, ny diff och lite andra småsaker. Vi kommer även att jobba med en ny design inför säsongen 2020.

Berätta för dom som inte hängt med, vad har du för motor och hur kommer det sig att man till och med känner när du kör?
-Jag kör en Toyota Supra med en 2JZ motor på strax över 1000hk som styrs av ett MaxxECU. Vi kör med en ganska kraftig antilagg vilket gör att bilen smattrar och smäller litegrann. Det kan kännas hos publiken har jag fått höra.

Påsksladden, där Andreas knep en tredjeplats. Här med vinnaren Joakim Grahn och tvåan Tony Averstedt.
Foto: Christer Hägglund

Vilket evenemang/tävling tyckte du bäst om?
-Elmia var helt klart en av årets höjdpunkter, all publik, tajt och rolig bana där nästan allt handlar om show för publiken!

Jag vill passa på att tacka min underbara familj, vänner och sponsorer som gör att vi kan hålla på med detta och utveckla både mig som förare och bilen!

Tenaci Motorsport
Bakaxeldelar
Maxxtuning/MaxxECU
59 North Wheels
Sjöberg Motorsport
M fredéns entreprenad

Text: Annicka Tengquist – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink, Wilfried Butin, Christer Hägglund – DriftZone.se