Ännu en tuff smäll för Gummeson

0
547

Sundsvall Raceway beskrivs av många som en snabb, teknisk och oförlåtande bana. Den har dessutom en betongmur som kan ge även den mest rutinerade föraren ett minnesmärke på bilen. Det senare är något som Tim Gummeson kan intyga. Helgen gick nämligen inte riktigt som planerat för Gummeson, eftersom en sammanstötning med nämnda betongmur satte stopp för plockandet av SM-poäng. Vi tog kontakt med honom för att kolla läget efter helgen.

Först och främst, hur mår du?
– Med mig är det jättebra, har inga känningar alls efter smällen.

Och hur mår bilen?
– Bilen mår lite sämre, men jag tror det är mest lite kylare och stag, sedan mest kosmetiskt i karossen. Men vi får se senare idag, är på väg till garaget och tänkte riva isär bilen nu.

Vad var det egentligen som hände?
Man har stor respekt för muren på Sättna (Sundsvall Raceway, reds anm), så när jag väl touchade muren blev jag rädd och släppte gasen. Det är ju det sista man ska göra. Har touchat muren många gånger på Gröndal men aldrig släppt av. Blev väl något feltänk den här gången! Hade jag bara hållit i hade jag kanske kunnat rädda det hela.

Hur var helgen i övrigt? Hur kändes körningen innan murträffen?
I övrigt var helgen skitrolig! Rolig bana och köra, kändes som man började få till något riktigt bra innan krocken, nya bansträckningen kändes jättebra! Och som alltid uppe i Sundsvall – trevligt folk!

– Sedan var jag med och skruvade åt teamkompisen Jens Assarsson resten av helgen. Så de var kul att vara med honom ända till top 8!

Hur ser du på ”framtiden” nu då, törs du sikta på en fortsatt säsong eller hur känns det nu innan du hunnit gå igenom bilen?
– En svår fråga! Lovar jag något så håller jag det. Så jag vill inte säga något i förtid. Men jag har inte gett upp ännu, jag krigar vidare. Det som behövs är massor med stolstimmar för att lära mig den nya bilen. Kombikörningen håller i sig fortfarande och den måste jag lära bort.

Du fick ju dock två pokaler med dig hem ändå efter helgen, berätta!
– Ja jag fick pris för Mest Wallride och Snyggast Avåkning! Riktigt kul, det kändes jättebra! Man får något för allt man kämpat, och man blir mer taggad att kämpa vidare.

Vi håller såklart alla tummar för att allt går vägen för dig och att vi får se dig på banan snart igen!

– Jag vill tacka alla uppe i Sundsvall för pokalerna ! De fick mig att tagga till och bli mera sugen att kämpa vidare! Och tacka alla vänner och sponsorer som gör detta möjligt! Det här är inget jag klarar ensam!

Badassparts
Toni Bygg & Montage
Fordonsspecialisten
Mekonomen
Sala Industri Reparationer AB
Kloma
Lånsta Lack
Dekalbolaget
Tershine

Text & foto: Erika Näsberg, DriftZone.se