Borgström laddad: ”Ser väldigt mycket fram emot premiären!”

0
534

En spännande comeback i årets SM är Jonathan Borgström. RM-vinnaren från 2014 har dammat av E30:n och är laddad för premiär.

Efter RM-vinsten i modified 2014 så tog Jonathan steget upp till SM 2015. Där gick det inte så bra och sedan blev det dags för husbygge och ett par års uppehåll. Men nu är suget tillbaka och den svarta BMW E30:n med 2jz är klar för premiär.

Säsongen 2015 som var din senaste blev ingen succé?
-Nej. Jag körde SM 2015, körde ett motorhaveri i början av säsongen och bytte motorkoncept helt. Så resten av den säsongen blev mycket att lära känna bilen på nytt så det blev inga resultat att skryta med.

Och nu är det en Toyota 2jz du åker med?
-Ja, en standard 2jz med singelturbo och v160 växellåda.

Hur känns det inför premiärtävlingen?
-Sjukt kul känns det, känns lite långt bort dock då det fortfarande är så mycket vinter. Hoppas våren kommer fort nu! Men jag ser väldigt mycket fram emot premiären!

Jonathan Borgströms svarta BMW E30.
Foto: Privat

Har du kört tidigare på Elmia?
-Nej, jag har aldrig kört där, endast stått vid sidan av.

Hur ser du på konkurrensen och hur har utvecklingen varit de senaste två åren tycker du?
-Konkurrensen ser väldigt hård ut, det ska bli spännande att se hur man själv står sig emot resten av startfältet! Utveckligen tycker jag verkar ha gått mycket framåt. Många bygger väldigt fina och påkostade bilar idag och det känns som att både förare och evenemangen har vuxit.

Årets säsong består av fem deltävlingar med början väldigt tidigt och final i september. Vad tycker du om att tävlingarna är utspridda i tid?
-Jag tycker det är bra att det är utspritt så hinner man fixa och laga bilen mellan deltävlingarna om så behövs. Kul med en lång säsong. Dock så är det lite synd nu första tävligen tanke på vintern och så, men hoppas att vädret vänder och att vi får en bra premiär.

Ja, det var lite otur med rekordtidig premiär och den här vintern. Kommer du att köra andra event än SM-deltävlingarna också?
-Planen är minst ett Gatebil-event, sedan ska vi också delta i ett par lokala event här ute på Lunda flygfält också, lite träning och uppvisning.

Jag passar på att tacka teamet först och främst som ställer upp och hjälper till. Sedan även stort tack till alla sponsorer som hjälper och tror på oss den här säsongen! Ett stort tack till Långalma Sten och anläggning, AD bildelar Östhammar, SVEP svensk prestanda, Vatech, Mickes Maskiner, Elservice Christer Persson AB, Touch by u och Strumpans brodyr

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Privat