Caroline Andersson: ”Jag tror inte att andra, kan föreställa sig hur mycket man faktiskt gör.”

0
635

Caroline Andersson har tagit över det administrativa ansvaret i Swedish Drift Championship efter Matilda Svensson. DriftZone träffade Caroline under den tredje deltävlingen i SDC i Hultsfred.

Att Caroline Andersson är efterträdare för Matilda Svensson, har vi hört talas om men vem är du mer exakt?
-En 26-årig tjej som bor i Vimmerby, har två hästar och brinner för motorsport, framför allt drifting”.

Vad är din uppgift inom SDC?
-Uppgiften i SDC kan vara lite luddig måste jag säga. Det började med att alla som var på funktionärsutbildningen jag gick i februari fick frågan om det var någon som kunde hjälpa till på SM i Sundsvall. Jag sa att jag kommer att vara på plats, så behöver ni hjälp så kan jag hjälpa er, inga problem. Jag höll ju på med det i Hultsfred också, men då var det väldigt litet.

Efter det fick Caroline höra på ryktesvägar att hon skulle avancera och då visste hon ingenting. Hon var med på första deltävlingen på Mantorp, sedan Gatebil där hon skulle vara tävlingssekreterare för GDS, men det blev även Breisladden och Gymkhanan. Efter det var Caroline med i Färila där hon fick ta ganska mycket ansvar och nu ensam om ansvaret på Hultsfred denna helgen.

-I Sundsvall kommer det vara likadant att jag är själv om ansvaret.

Så i grund och botten gick du bara funktionärsutbildningen för Hultsfred?
-Ja. Det var en vanlig, grundläggande funktionärsutbildning enbart licensmässigt så jag kunde klassa upp mig.

Vad var det som gjorde att du blev intresserad av drifting?
-Jag har vuxit upp med motorsport, bilar över lag. Jag var två veckor gammal när jag var på mitt första motorsportevent och sen har det varierat grenar. Sista åren har det varit drifting på grund av kompisar också.

Caroline berättar också att hon är med i Full Throttle Kings och de som är med i teamet, är också de som är med och arrangerar på Hultsfred Drifttrack.

Men du kör ingen drifting själv?
-Nej, det finns det inte tid till” säger Caroline och skrattar lite.

Är detta det första stora eventet du håller i sedan du tog över efter Matilda?
-Ja, det är det första jag håller i själv.

Hur känns det?
-Det är skräckblandad förtjusning. Det är såklart kul men samtidigt vill man inte misslyckas.

Blev det som du hade tänkt dig?
-Det är svårt att svara på än. (Tävlingen var inte avslutad vid intervjutillfället). Men än så länge känns det bra.

Vad har varit jobbigast?
-Det jobbigaste har varit allt arbete runt omkring, all tid man lägger ner hade man nog inte räknat med från första början.

Vidare menar Caroline att det är mycket större än vad man räknar med och att andra som inte håller på med det tror hon inte kan föreställa sig hur mycket man faktiskt gör.

-Jag har aldrig fått frågan om jag ville ta över efter Matilda utan det har bara blivit så.

Detta bevisar att Caroline är en eldsjäl som verkligen brinner för driftingen. Caroline menar igen att meningen var att hon bara skulle hjälpa Matilda uppe i Sundsvall, men när det blev mer än så kändes det naturligt att ställa upp.

Har du kunnat ta hjälp av de andra?
-Inte på den administrativa biten.

Caroline är den personen som har koll på alla listor med vilka som har anmält sig, vilka som har betalat mm, vilket är ett stort ansvar. Vidare menar Caroline att Hultsfred Drifttrack är ändå väldigt litet men att de vunnit pris som årets arrangör två år i rad finns det en anledning till.

-Vi är flera stycken som brinner för detta!

Det är främst Caroline själv, Tom Dastas Johansson, Linuz Ericsson och Richard Loord som jobbar mest med evenemangen på Hultsfred.

Det är roligt att se att ni ofta har samma funktionärer med på era event, kul att se att ni blir sammansvetsade. Caroline menar att de är väldigt måna om sina funktionärer som kommer dit för utan dem så funkar inte Hultsfred. Skulle man leta nya funktionärer till varje event så får man ingen struktur på det och man jobbar inte ihop sig som en grupp.

-Jag tycker att vi börjar hitta en bra teamkänsla.

Är det en fördel att du haft bra relationer med de andra teamen och liknande, att det vet vem du är, när du tog över jobbet?
-Ja, det tror jag. Det är nog enklare att de vet vem jag är när man tar över än att det kommer någon helt ny som man inte har den blekaste aning om”.

En sista fråga…..var kommer din hashtagg, #singelcarro, ifrån?
-Det började när vi hade Breisladden här på Hultsfred förra året och Rikard som är speaker då, skulle underhålla publiken under tiden vi ställde upp förarna innan tävlingen. Då börjar han prata om mig, vem jag är och vad min roll här på Hultsfred är. Han sa att Caroline Andersson på Facebook lägger ner väldigt mycket tid på Hultsfred och är en av eldsjälarna men hon är också singel så hör av er till henne! Där började det och sen fortsatte det resten av den kvällen och då växte #singelcarro fram och nu har det där blivit ganska stort. Det blev mer som en rolig grej av det och jag skrattar mest lite åt det. I vårt team är jag även kallad Driftingmamman eftersom jag har koll på alla tider, handlar mat mm. Många av förarna hör också av sig för att fråga var de hittar saker på grund av att Driftingmamma uppkommit.

Text: Amanda Ewesson – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se