Dags för deltävling 2 i SDC 2019!

0
375

Det känns som det var länge sedan SDC drog igång för säsongen, med tävlingen på Mantorp Park den första maj. Nu är det dags igen, den här gången i Färila.

Efter ett regnvått kval kördes en 32-stege där körningen blev lite chansartad. Flera högt kvalade förare blev utslagna direkt, vilket öppnade möjligheter för de som inte lyckats lika bra i kvalet att klättra uppåt i stegen.

I top 8 uppstod ett par situationer som kom att påverka upplösningen av tävlingen. Dels så körde Henrik Åkeson ihop med Richard Loord, något som gav Loord problem med bakvagnen. Loord gick dock vidare till semifinal. Dels så körde Kim Fors ihop med Andreas Lilja. En konstig situation, men där smällen inte såg så farlig ut. Lilja vidare, och det skulle senare visa sig att Fors bil fått rejäla skador av smällen.

Semifinalerna kom därför att bli struliga, med femminutare och bilar som stannade i depåinfarten, innan det stod klart att vi i final skulle få bröderna Linus och Victor Joensuu. Första mötet i tävlingssammanhang för bröderna, och detta alltså i en final. En final som bjöd på bra körning och där Victor drog det längsta strået och vann första deltävlingen.

Någon battle om tredjeplatsen blev det aldrig, eftersom både Richard Loord och Andreas Lilja blivit tvungna att kasta in handduken på grund av bilproblem. Richard Loord tog därför hem tredjeplatsen på bättre kvalplacering.

I Färila är förutsättningarna annorlunda mot vad de var på Mantorp Park. En liten knixig bana ser det ut att bli, och vilka förare det kan passa är svårt att säga. Serieledaren Victor Joensuu har sett stark ut och kommer säkert att bli att räkna med även här. Om Kim Fors kommer till start visade han förra året i Skara att han trivs på den här typen av banor, och både Kim och Pontus Naeslund har framgångar i Påsksladden de senaste åren.

En annan som trivdes på Skara 2018 var en annan Pontus, nämligen Pontus Hartman. Han vann i RM-klassen den gången, hans första stora framgång. På Mantorp Park kom han inte till start på grund av motorhaveri, och det har varit en säsong fylld av problem för Pontus och teamet. Men om motorn håller ihop så tror jag att Hartman kan nå framgång.

Häng med oss och följ vad som händer, på plats på Färila Raceway eller i SDC:s livestream!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink – DriftZone.se