Dags för en SM/RM-helg igen

0
521

Nu i helgen är det återigen dags för våra förare i SM och RM att satsa hårt för värdefulla seriepoäng. Denna gång har vi flyttat oss från den nordligaste deltävlingen i Sundsvall till den sydligaste, som går på Sturup Raceway utanför Malmö.

För SM-förarna blir detta deltävling fyra, i ett mästerskap om totalt sex deltävlingar. I premiären på GTR Motorpark i Eskilstuna i maj vann Alexander Granlund före Kim Fors och Jim Olofsson. Andra deltävlingen kördes på Gatebil Mantorp i juni, där SM-poängen delades ut efter placering och kvalplacering i Gatebil Drift Series-deltävlingen. Där tog Mikael Johansson från Stenungsund genom sin andraplats i GDS hem högsta poängen i SM. Alexander Granlund blev tvåa och Pawel Korpulinski trea i SM-tävlingen.

Sedan var det som sagt dags för tredje deltävlingen i Sundsvall, där det blev en 16-bilars stege som kördes helt på blött underlag. Efter en hel del snurrningar och småkrascher var det Pawel Korpulinski som fick ta plats längst upp på pallen, i sällskap med Alexander Granlund på andra plats och Jim Olofsson på tredje.

Top 3 i sammandraget är nu Alexander Granlund på 290 poäng, Pawel Korpulinski 268 och Jim Olofsson 258.

RM, som inte körde på Mantorp, kör nu sin tredje och näst sista deltävling för säsongen. Första deltävlingen gick under premiärhelgen på GTR Motorpark i Eskilstuna. Där var det Jonas Knutsson som vann, före Daniel Ahlstedt och Mattias Bengtson. Andra deltävlingen i Sundsvall kördes under bättre förhållanden än SM-stegen, då det bara var finalen som gick på blött underlag. När stegen avgjorts var det tre förare som inte alls deltog i elimineringen i deltävling ett som stod på pallen. Christian Karlsson, Oskarshamn vann finalen mot Niklas Wiklund från Piteå. Trea blev Albert Häggbom, också han från Piteå.

I RM-sammandraget är top 3 efter två deltävlingar, Daniel Ahlstedt 180 poäng, Mattias Bengtsson 153 poäng och Jonas Knutsson 140 poäng.

Vi ser att spänningen är på topp inför helgens tävling, där många poäng är på spel och tabellen kan ändras mycket. Vi har fått indikationer om att SM kommer att köra en bana och RM kommer att köra en annan. Mycket spännande alltså, så har du möjlighet ta dig till Sturup Raceway redan på fredag för att se träningar och kval, samt eliminering i både SM och RM på lördag.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se